BékElfek - A vérfoci legnemesebb Elfjei

Minden ami Vérfoci (BloodBowl). Kupaismertetések, csapatszereplések, esélylatolgatások és minden mi szem szájnak ingere :D

Friss hozzászólások

  • Bagameri_: Gratula! (2009.07.14. 10:26) A Menza és a különdíj
  • Torq: Szerintem is vicces csapat, és jó szórakozásnak ígérkezik. :) (2009.07.09. 15:02) BB verseny, Komárom, július 11-12
  • Torq: A második gólt a 2. félidő 6. körében szereztem, ezért volt neked 3 köröd még. És azért nem volt t... (2009.06.30. 20:24) Megroppantak az acélöklök...
  • Csemeric: Elméletileg holnap (kedden) 18:00 ill 18:30 környékén kerül megrendezésre a döntő. Érdeklődők talá... (2009.05.25. 22:47) Ismét az elődöntőben...
  • Mortifer: Sziasztok! Szepe! A nyáron ismét lesz egy kis BB-s hajcihő Komáromban! Riotnak már küldtem róla m... (2009.04.27. 07:27) Nem minden papsajt...

Gyalázat a köbön...

2009.03.18. 23:51 szepe72

Hát megtörtént... ami várható volt, de csak a mesékben van ilyen: a BékElfek elveszítették hosszú ideje tartó veretlenségüket. Mély letargiába zuhant a csapat. Igaz, hogy a törpék már régi mumusok, hiszen utolsó vereségüket is egy barátságos meccsen egy törpe csapattól szerezték a BékElfek, de ez akkor se gondolta volna senki. Hivatalos kupameccsen pedig utoljára a Kazamata Kupa nyitó találkozóján szenvedett a csapat vereséget, de azt a csorbát már a múlt héten kiköszörülte a Grom'goliakon...

13 úgy látszik a szerencsétlen szám, hisz az utolsó vereség óta ez a 13-ik meccsünk volt.

Na de félre a sirámokat, nézzük mi is történt... A T.A.H.Ó.-k a R.I.P.ers ellen játszottak volna ma kora este, de Vihar, a R.I.P.ers vezetőedzője az utolsó pillanatban lemondta a találkozót, így beugrósként jöttek el a BékElfek.

A csapatok képzettsége között jelentős különbség mutatkozott, így a T.A.H.Ó.-k vezetőedzőjének 1.340.000 aranya állt rendelkezésre az előnyök kiegyenlítésére. Azonnal leszerződtettek egy blokkolási képességgel rendelkező Halálrollert 220ezerért, valamint egy TörpeFutót, akinek passzblokkolási képessége volt 140ezerért. A Vándor gyógyítót is munkára hívták 100ezerért, valamint a Bíró lefizetésére se sajnáltak 100ezret. A Félszerzet Szakács-ba is 300ezret fektettek be, majd ezek után következett az előnykártyák vásárlása: 2 jó karma kártya, 4 mocskos trükk kártya és 1 varázskártya, így összesen 1.310.000-et költöttek, 30ezer parlagon maradt.

A találkozóra kiváló időjárási körülmények között került sor, az érmefeldobást a mérkőzsére kijelölt KáoszBestia vezetőbíró dobja fel, és a BékElfek nyerik. Természetesen a támadást választják, így a törpék elkezdenek felállni védekezéshez. De annyira tökéletes a fiatal csapat védekezése, hogy még a labda leérkezése előtt újraszervezhetik a védekezésüket. Na ezzel elindult a BékElfek szerencsétlenség lavinája is. A 11-es számú törpe magára ölti a sebezhetetlenség övét (treff 3 a varázstárgyak pakliból), ezzel is demonstrálva, hogy nem lesznek könnyű falatok.

Felcsillani látszik a remény, mikor Enreon ütésre emeli karját és a 12-es mezszámú törpe KO-val repül és a keméyn koponyája se segít neki akkora ütést kapott. Az elfek zsebállításhoz készülődnek, de Gonzaló egy extra lépésben elesik (teljesen szükségtelen extra lépés volt, sajnos az elfek vezetőedzője több taktikai hibát vétett és a mérkőzés során dekoncentráltan igazgatta csapatát) A törpék megprólnak megindulni, de nem történik semmi említésre méltó, amíg Elwood ütésre nem emeli ágait, de mondhatni: szokásos, hatalmasat esik. A harmadik körben a földön fekvő Enreont megrugdossa a 11-es törpe és eltöri a lábát, visszatérő sérülést szerezve ezzel. A KáoszBestia bíró mindeközben a pom-pom lányokkal cseveg és észre se veszi. A 10-es szakállas nekiesik Gólradírnak és összezúzza a bokáját. Szegénynek ez a visszatérő sérülése sokba kerül, hiszen sok munkája volt abban, hogy 10 lépést is tudott tenni, de sajnos mostantól újra csak 9-et fog. Sajnos a gyógyító is hatástalannak bizonyult. A harmadik nekifutásunk is rövidre sikerül, mivel Napolen rohamra indulva elesik egy törpelábban. A törpéknek nincs nehéz dolguk, addigra már egészen a labdáig cammogtak, a 10-es számú aprónép KO-ra üti Gonzalót és a 6-os szakállas futó TD ér el.

Micsoda szégyen. A saját támadókörünkben kerülünk hátrányba. Mielőtt felállnának újra a csapatok a 4-es számú törpe robbantórúnákat vásárol a feketepiacon (pikk 7-es mocskos trükk) és ezekkel a hóna alatt sétál fel a pályára. A kirúgás alatt, amíg a bíró szeme a labdát követi, egy-két elf szurkoló berohan a pályára és jól megveri a bestiát, amiért nem vette észre Enreon lábtörését. De a törpék se tétlenek, valamivel úgy fejbedobják Alvint, hogy kábultan és zavartan néz körben (kör 6 - jó karma pakli) és emiatt a mérkőzés hátralévő részében Nehézfejűvé válik.

Alfréd támadásba lendül és az 5-ös számú, erre a meccsre szerződtetett futó KO-ra üti, de a kemény feje megmenti. A rőtszakállú 11-es azonban ahogy lehetőséghez jut, nekiesik Alfrédnak és csúnyán megveri, a kispad szerint a meccs végéig már vissza tud jönni a pályára. Gandalfot azonban nem zökkenti ki, előresétál, majd Alvinnak passzol, aki besétál a gólvonal mögé, ezzel a hatodik körben kiegyenlítünk.

A kirúgást elvétjük és a 6-os számú futó kezébe kerül a labda. Elkezdenek cammogni a törpék, azonban Algor a 2-es számú KO-ra veri, de a vastag koponyája ismét megmenti. Buta, keményfejűek ezek a csákányosok... Elwood felkapja a félszerzetet és a labdás mellé dobja egy pontos dobással, aki gyönyörűen landol, majd megpróbálja kiverni a labdát, de visszakézből akkorát kap, hogy belecsengenek a fülei. A törpék megpróbálnak rohanni, hiszen szorítja az idő őket, de a labdást elgáncsolja Tasardur és súlyos sérülést okoz neki, ezzel megszerezve első tapasztalati pontjait, de a vándorgyógyító, amit a törpék erre a meccsre szerződtettek ,megérte a pénzét és meggyógyította a szakállast.

Gandalf még biztosít, hogy az utolsó körben ne tdujanak meglepetést okozni a törpék, kirohamozza az 1-es számút, majd felveszi a labdát, Alvinnak passzol, aki a törpék látótávolságán kívülre szalad (nem volt nehéz dolga :D

A második félidő eleján a szurkoló emlékeztetik a KáoszBestia bírót, hogy mekkorát hibázott az első félidőben és újra helybenhagyják. Mostmár a Halálrollert is felhozzák a pályára a törpék, biztosra akarnak menni. Az 5-ös számú futó azonban másodszorra se tudja felvenni a labdát, hiába a biztos kéz. Félszerzet azonban gyorsan visszaadja a kezdeményezési jogot atörpéknek, mert elesik egy kósza törpelábban, amikor megpróbált elslisszolni. A futó most se tudja felvenni a labdát, így megindulunk felé. Azonban kiderül, hogy a törpék minden elképzelést felülmúlnak a piszkos trükkökben, mert a kör végén veszi észre az elfek edzője, hogy 12 törpe van a pályán, az újradobások figyelésére szerződtetett szakállas besétált a pályára, így 2 elfet is lekötött, ahelyett, hogy a labdás felé nyomultak volna. Halálroller KO-ra gyalulja Elnarnt. Algor megpróbálja megrohamozni a labdát nagy nehezen összeszedő, de védtelenül ácsorgó futót, de egy az egyben képtelen megverni, pofára esik.

A törpék csoszognak előre, amikor is a vezetőedzőjük a kabát újjához kap és elővesz egy rúnát, amit szintén a feketepiacon vásároltak a mérkőzés előtt. A félelem rúnája ez (káró 8-as jó karma kártya), amitől az eddig se bizalomgerjesztő aprónép minden emberkéje undorító küllemmel lett megáldva 1 kör erejéig. Algor rohamra indul, de annyira elborzasztja a látvány, hogy meg se meri ütni a törpét.

Gonzaló van csak a labda közelében, igaz fekve, de egyszercsak megnyílik alatta a föld és egy csapdába esik, amelynek alján egy trambulin van (pikk király a mocskos trükkökből). Egészen az elf közönség közé repül. Gandalf egy elkeseredett rohamra indul, de a kockák ma nincsenek velünk. (ennyi koponya egy élőholt-khemri találkozón nincs) Azonban nemhiába verték meg a bírót a szurkolók, az 5-ös törpe szabálytalankodását már észreveszi és lezavarja a pályáról. Bár a minimális létszámú elf védősort feldönteni nem sikerül, de annyira odébb tudják taszigálni a törpék, hogy az 5-ös futó akadálytalanul be tudjon sétálni, így 2:1... Azonban még van egy körünk! Azonban egy újabb mocskos trükkre derül fény (pikk 6-os). Még a mérkőzés elején mágikus zsírt kentek Alvin talpára, amely most hatni kezd, így rá nem nagyon számíthatunk a kritikus dobások miatt, pedig ő 1 lánctolással be tudott volna sétálni hiszen 9-et lép és sprintel. Így Gildorra szegeződik minden szem, hiszen egy dupla lánctolással csak neki van esélye kiegyenlítenie. A felállítás sikerül, de a dekoncentrált elf edző elfelejt szólni a körszámlálásért felelős segédedzőnek, így a törpék azonnal kihasználják a lehetőséget és szinte üvöltve jelentik be óvásukat... Büszkék lehetnek győzelmük miatt, bár büszkébbek lehettek volna, hogyha a sok kockázatos dobással tarkított akció végén is győztesként ünnepelhettek volna, hiszen ma a kockák nem az elfekkel voltak. A dupla lánctoláshoz, majd a három cselezéshez és 2 extra lépéshez úgyse rendelkeztek volna a mai napon elegendő szerencsével az elfek, de a T.A.H.Ó.-k edzője nem ezt az utat választotta.

16-os keretünkből immáron 10-en küzködnek visszatérő sérüléssel, sőt a kövekező mérkőzésre 2-en fel se gyógyulnak. Nem igazán könnyű mérkőzéseknek nézünk elébe.

6 komment

Címkék: tahó alapszakasz vérfoci békelfek bloodbowl káosz kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://bekelfek.blog.hu/api/trackback/id/tr771010957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Torq 2009.03.19. 07:44:16

Azért kíváncsi lennék erre a mérkőzésre a régi előnyrendszer szerint.
Mindenesetre úgy néz ki, a törpékkel számolni kell, jól taktikáznak.

Monka. 2009.03.19. 10:16:36

Na igen, a régi előny szerint ez nem így ment volna az biztos, és az is, hogy ez az előnyrendszer a kis csapatoknak kedvez igazán, ha a nagyokkal játszanak és kellő mennyiségű támogatást tudnak vásárolni. A szar dobások tekintetében együttérzek, én is tapasztaltam hétfőn. :( A törpéktől kezdek tartani. :D

Kildarf 2009.03.19. 11:50:05

Mondjuk eszméletlen malacom volt, hogy a vezér újradobása kiesett egy visszatérő sérülés miatt, kb ezen múlt a meccs.

Bagameri_ 2009.03.19. 12:04:51

@Monka.: Pont ez az előnyrendszer lényege, hogy a kicsiknek is legyen esélye.
Én úgy látom így sokkal jobb. Az előző vicces volt, de javarészt olyan előnyöket adott, amik a játék menetére kicsit voltak csak hatással.

Monka. 2009.03.20. 08:30:53

@Rum-cájsz: A lényege valóban ez, viszont helyenként itt már aránytalan előnyök vannak szerintem. Én az elején is ettől tartottam, és most beigazolódni látom a félelmeimet. Igen, annak ellenére is voltak félelmeim, hogy sok esetben én fogok előnyt kapni. Nagy CSM különbségnél ez már nem előny, hanem kifejezetten tápolás. Szerintem. Persze lehet vitatkozni velem.

Monka. 2009.03.20. 08:31:51

Mi ategnapi eredmény? Lesz beszámoló?:)
süti beállítások módosítása