BékElfek - A vérfoci legnemesebb Elfjei

Minden ami Vérfoci (BloodBowl). Kupaismertetések, csapatszereplések, esélylatolgatások és minden mi szem szájnak ingere :D

Friss hozzászólások

  • Bagameri_: Gratula! (2009.07.14. 10:26) A Menza és a különdíj
  • Torq: Szerintem is vicces csapat, és jó szórakozásnak ígérkezik. :) (2009.07.09. 15:02) BB verseny, Komárom, július 11-12
  • Torq: A második gólt a 2. félidő 6. körében szereztem, ezért volt neked 3 köröd még. És azért nem volt t... (2009.06.30. 20:24) Megroppantak az acélöklök...
  • Csemeric: Elméletileg holnap (kedden) 18:00 ill 18:30 környékén kerül megrendezésre a döntő. Érdeklődők talá... (2009.05.25. 22:47) Ismét az elődöntőben...
  • Mortifer: Sziasztok! Szepe! A nyáron ismét lesz egy kis BB-s hajcihő Komáromban! Riotnak már küldtem róla m... (2009.04.27. 07:27) Nem minden papsajt...

Nem minden papsajt...

2009.03.20. 13:25 szepe72

Általában, ha valaki elesik motorral, akkor azt tanácsolják azonnal üljön vissza a motorra, és akkor sokkal kisebb eséllyel megy el a kedve és nem fog tőle tartani... Így tettek a BékElfek is, mert gyorsan játszottak egy mérkőzést a Hótorlasszal.

Az északi sarkiak hatalmas söröskupákkal és vörös segédedzővel érkeztek a stadionba. Kicsit széttöredezett volt a játék, néha adódott benne egy órás szünet is, de ez ma korántsem zökkentette úgy ki a BékElfeket, mint tegnap.

Ismét jelentős volt a csapatérték különbség, 1.120.000 arany állt a jegesek rendelkezésére. Ők is lefizették a bíró (100e) - egy fekete ork blokkoló volt kijelölve a találkozóra - szerződtették a Félszerzet Szakácsot (300e) és a Vándor Gyógyítót (100e) is. A keretbe 2 elkapót vásároltak, mindkettőt szerelés képzettséggel (2x150e), vásároltak tovább 1 különleges játékok, 1 varázstárgy és 4 mocskos trükkök kártyát (300e), így 20 ezer bentragadt a kasszában.

Egyre aggasztóbban a hírek a csapatorvostól, mert immár a második meccsen újjult ki Oliver sérülése, így a "vezér" nem léphetett a pályára, amely kedvezőtlenül befolyásolja za újradobások számát... Az érmefeldobást a Norscák nyerik és a támadást választják. Ez még nem is lenne baj, de a kirúgáskor kiderül, hogy a BékElfeket jól rászedték és a a fagyisok a körük megkezdése előtt előresétálhatnak 1-1 mezőt.

Belelendülnek és a vendégjátékos Káoszharcosnak még felrémlik Sahaal neve, akit átkoznak a Norscák egy társuk halála miatt, így KO-ra pofozza őt. Jégtömb, a hótroll, csak bután áll a pályán, nem akar tudomást venni róla, hogy itt valami történik körülötte.  Felveszik a labdát és a pálya jobb oldalán a felezővonalnál megpróbálnak zsebet kialakítani. Hírtelen Hóvihar kezébe veszi a Pusztítás Botját (treff Ász - varázstárgyak pakli) és ennek segítségével próbálja Alfrédot erőfölényből leütni, de csak odébbtolni tudja. Jégtömb még mindig csak néz bután. Algor kirohamozza a labdás norscát, KO-ra üti, majd szépen kitakarítjuk a labda környékét, hogy Alvin háborítatlanul felvehesse. Elindul kereszbe a pályán és Napoleonhoz passzol, aki azonban elejti a labdát. Valami nem stimmel a stadion gyepével, mert ma is találunk egy csapdát, aminek az alján gumiasztal van (pikk Király - mocskos trükkök pakli) és Napóleon 3 mezőnyire elrepül, azonban szerencsésen landol. Nemere kicselezi magát, igaz második kisérletre, majd felveszi az így védtelen labdát, passzolni szeretne, de ahogy előrelépne rálép a csapdaajtó szélére, megbillen és földhözvágja a labdát. Alvin rohamra szánja el magát és Nemerének súlyos sérülést okoz, de a Vándor Gyógyító áldásos tevékenysége miatt folytathatja a játékot. Megpróbálja felvenni a labdát, de még zsibbadt a keze, úgy állonvágta Nemerét, így kicsúszik a kezéből de Napoleon kezében landol.

A hatodik körig kell várni, mire Jégtömb rájön, hogy egy vérfoci meccsen vesz részt és valamit tennie kellene a csapat érdekében. De még nem melegedett be, csak odébbtolja az elfet. Napoleon Alvinnal kéz a kézben előresétál a gólvonalig és ott a kezébe nyomja a bőrt. Hócsata KO-ra üti Gonzalót és Nemere (aki épphogy felépült) dühössen rárohan Alvinra és kiveri a kezépből a labdát. Az egyik szabadúszó fogadó stikában megrugdossa Alfrédot, aki azonban csak elkábul, de a bíró úgy látszik nem gondolta elégségesnek a megvesztegetésére szánt pénzt és kiállítja a gonosz Norscát. Hóvihar, aki a labda közelében ólálkodik, hirtelen zavaró jelenség lesz, bár eddig se volt valami szép (pikk 5-ös mocskos trükk). Algor felkel, megpróbálja felvenni a labdát, de kiejti, ami viszont Napoleon kezébe pattan már megint (nagyon jól összedolgoznak ma ketten), ő eltolja maga mellől Hóvihart és besétál, ezzel az ellenfél támadókörében szereznek vezetést a BékElfek.

Alighogy felálltak a csapatok a középkezdéshez, az elfek lerohanják a Norscákat, így mire felocsudnak a jegesek, addigra már a térfelük közepén számos elf várja, hogy sikerül-e felvenni a pálya sarkában landoló labdát. A ladbához legközelebb jutott Tasardurt KO-ra ütik, de amikor Fagy Jankó megpróbál Alvinról lefordulni, hogy felvegye a labdát, akkor elesik Alvin lábában, és elterül. Alvin ezt kihasználja, átlépi Jankót, felveszi a labdát és besétál. Újabb TD. A nyolcadik körben is egy érdekes kirúgásnak lehetünk tanui, mert a labda előrepattan a középvonalhoz, de az ott álló Norsca rohamozó nem bírja elkapni a pattogó labdát, hanem átejti az elfek térfelére. Szinte említésre méltót se tudnak tenni ebben a körben a Norscák, esélyük sincs, hogy a labda közelébe kerüljenek. Gildor KO-ra üti Hóvihart, Alvin 2 zónában felveszi a labdát, Algorhoz passzol és ekkor harsan a bíró félidő végét jelző sípja.

A második félidőre elkezd zuhogni az eső. Indításnak Napolenon KO-ra üti Jégvihart. Hóvihar megpróbálja kirohamozni Algort, de visszakézből akkora fülest kap, hogy ő is a KO zónában köt ki. Jégtömb megtáltosodni látszik, minden körben próbál a csapata segítségére lenni, még Alfrédot is sikerült KO-ra ütnie. Az elfek időhúzásra mennek, tartják a labdát, de valahogy előre tud jutni a másik szabadúszóként szerződtetett fogadó, és kiveri Gandalf kezéből a labdát. Elnarn ezen úgy felhúzza magát, hogy szinte megöli a szabadúszot, csodákra képes a csapatgyógyító, mert egy véres csontkupacnak látszott csak, de mégis összetákolja őt. A többiek befejezik a labda környékének kitakarítását, majd Gildor felveszi, előrerohan, de az extra lépésben elesik. Hógolyó felveszi a labdát és Üdvözlégy passzal visszadobja a Békelfek célzónájának tövébe. Algor visszaszalad a labdáért, de az extrában megint elesik. Jeges szél ebben az esős időben nem tudja felvenni a labdát, mert az kicsúszik a kezéből. Elnarn még mindig nem érti, hogy állhat vele szemben az, akit az előbb péppé vert, így újra ütésre emeli a kezét és súlyos sérülést okoz neki, mostmár csak a pályatakarítók kocsijának halk nyikorgása hallatszódik, a gyógyítók dögfáradtan alszanak az öltözőben. Gandalf ismét KO-ra üti Hóvihart, Jeges szél pedig továbbra se tudja felvenni a labdát... Ekkor kiderül, hogy a Norscák ellopták a BékElfek játékönyvét (pikk Dáma - mocskos trükk), Gonzaló gödörcsapdába lép (pikk 10-es mocskos trükk), sőt még a bénázós trükköt is bevetik a Norcák (káró 5 - különleges játékok pakli), de ez sem segít nekik, hogy akárcsak a labda közelébe is tudjanak kerülni, így 2:0-ás végeredménnyel zárul a találkozó.

A 13-as mezszámú Hócsata lett a mérkőzés legjobbja Norsca oldalon, a mérkőzést sérülése miatt kihagyó Zimankót visszaléptették segédedzőnek és helyette SUBA néven egy fogadót igazoltak a fagyos fiúk. Békelfeknél Elnarn, aki 2 sérülést is okozott lett a meccs legjobbja, és így szintet lépve a blokkolás jártasságot is elsajátotta immáron.

Kisimulni látszanak a ráncok a BékElfek vezetőedzőjének homlokán, reéljük újraindul a veretlenségi sorozat, de immáron tovább fog tartani.

4 komment

Címkék: alapszakasz vérfoci békelfek hótorlasz bloodbowl káosz kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://bekelfek.blog.hu/api/trackback/id/tr411014282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monka. 2009.03.20. 15:55:09

Ezek szerint a Norscák kevés sört kaptak mégis, vagy az elfek elitták előlük?

szepe72 2009.03.21. 02:04:08

@Monka.: Túl sok sört ittak.... Az elfek whiskyznek... ennyit se teccik tudni a fantasy világról? :D

Monka. 2009.03.21. 11:15:37

@szepe72: A múltkor még határozottan söröztek. Most vagy az van, hogy nem tudnak különbséget tenni a piák között, vagy nem is akarnak, mer' tökmind1 nekik. :P

Mortifer 2009.04.27. 07:27:25

Sziasztok!

Szepe! A nyáron ismét lesz egy kis BB-s hajcihő Komáromban! Riotnak már küldtem róla mailt, de nem reagált, gondoltam ide is írok, hátha így egyszerűbben eljutnak a hírek! :)

Szóval az rpg.hu BB fórumán a Bajnokság topicban több minden is van már róla, de ha küldesz egy mailt a mortifer@mailbox.hu-ra, akkor elküldöm mindazt, ami már letisztázott! Gyertek minél többen! :)

Üdv: dz
süti beállítások módosítása