BékElfek - A vérfoci legnemesebb Elfjei

Minden ami Vérfoci (BloodBowl). Kupaismertetések, csapatszereplések, esélylatolgatások és minden mi szem szájnak ingere :D

Friss hozzászólások

  • Bagameri_: Gratula! (2009.07.14. 10:26) A Menza és a különdíj
  • Torq: Szerintem is vicces csapat, és jó szórakozásnak ígérkezik. :) (2009.07.09. 15:02) BB verseny, Komárom, július 11-12
  • Torq: A második gólt a 2. félidő 6. körében szereztem, ezért volt neked 3 köröd még. És azért nem volt t... (2009.06.30. 20:24) Megroppantak az acélöklök...
  • Csemeric: Elméletileg holnap (kedden) 18:00 ill 18:30 környékén kerül megrendezésre a döntő. Érdeklődők talá... (2009.05.25. 22:47) Ismét az elődöntőben...
  • Mortifer: Sziasztok! Szepe! A nyáron ismét lesz egy kis BB-s hajcihő Komáromban! Riotnak már küldtem róla m... (2009.04.27. 07:27) Nem minden papsajt...

Megroppantak az acélöklök...

2009.06.30. 01:04 szepe72

Bár az Orkok tudósítója gyorsabb volt, de egy rövid összefoglaló álljon itt a másik oldalról is...

Sajnos a bemelegítésnél Enreon és Sahaal is megrándította vádliját, kiújjult sérülésük, így a kispadról szurkolták végig a meccset. ElWood jó szokásához híven az első félidő alatt a gyökereit próbálta kihúzni az orkok által felásztatott talajból, így csak a második félidőre érkezett meg.

Az orkok a védekezést választották, így a gyors gólra készültünk... Sajnos a szurkolók elözönlik a pályát, hiába vagyunk többen, mégis 2-2 játékos kerül a földre... Első ütésre sikerült KO-zni az egyik darálóba bedobottat, de sajnos ez volt a meccs utolsó valamicske sérülést okozó BékElf akciója. A kockák istene ma nem volt velünk, így ezt a simának gondolt meccset izgalmasabbá tette a kelleténél. Gildor mindenesetre a harmadik körben megszerzi a vezetést jelentő TD-t. Az orkok a középkezdés után lassan nyomulnak előre, de minduntalan eszméletlen elfek jelzik útjukat... Már 6-an a KO zónában tartózkodnak. Ekkor azonban nagyot hibázik az Ork vezetőedző, ami végülis mondhatni eldöntötte a mérkőzést, mert a 7-ik körben beviszik a TD-t az utasítására. Kaptunk 1 kört a vezetés kiharcolására és eggyel több sanszot, hogy magukhoz térítsük az eszméletlen játékosokat. 3-an magukhoz is térnek, így emberhátrányban, de fel tudunk állni a középkezdéshez. A szurkolók annyira belelkesültek, hogy egy újradobást is sikerült szereznünk. Alapvonali védekezést alkalmaznak az orkok, a középvonali 3 áldozatot hagyják csak elől. Sajnos Gildortól és Gandalftól legmesszebb landol a labda. Alfréd hátulról megüti az orkot, de csak tolni tudja, így bár a szükséges 1 előrelépést megkapja Gildor, de zónában marad. Algor kijavítja a hibát és földre küldi a rusnyát. Tassarduré a feledat, elsétál a labdáért, közeleblép, és hibátlan átadással helyzetbe hozza Gildort, aki neki is iramodik. Az alapvonalnál álló orkok előtt megtorpan, de csak azért, hogy lendületet vegyen és átugorja a fekete ork blokkolót, akinek az álla hangosan koppan a földön. A szurkolóknak hálával tartozunk, hisz az extradobáshoz fel kellett használnunk a közepkezdéskor szerzett újradobást. Mi is alapvonali védekezéssel állunk fel az utolsó ork körre, sőt az emberhátrányt is ledolgoztuk, magukhoz tértek a KO-sok 1 kivételével. A kirúgás olyan jól sikerül, hogy az orkok képtelenek a goblinhoz eljuttatni a labdát, így az erre a mérkőzésre vásárolt játékos cselekedet nélkül fejezi be a félidőt és BékElfek vezetéssel fordulnak a csapatok.

A második félidőben már ElWood is csatlakozott, de a falon így is átgázolnak az orkok és lassan cammognak előre labdával a kézben. Bár megint csökken a létszám és sokan fekszenek, de sikerül megakasztani a támadást, sőt Gonzaló leteríti az ork dobót és kiveri a labdát a kezéből. Alvin azonban hibázik és nem tudja felvenni a labdát. A hibát tetézi, hogy emitt Gildor és Gonzaló is a daráló közepében maradt és az orkok figyelme rájuk öszpontosul. Sajnos Véres Kaggar be is zúzza Gonzaló koponyáját, így nemcsak a következő mérkőzést kénytelen kihagyni, hanem amúgy is fájós bokája (-1 mozgás) mellé most -1 páncélt is nyert, így igazán érdekes értékekkel rendelkezik (7,3,4,6). Atonban érzik az orkok a nyomást és nem mernek time managementtel próbálkozni, hanem a hetedik körükben beviszik a TD-t.

Három körünk maradt a vezetés megszerzésére, és tudjuk, hogy ez nekünk elég... Gildor a nap hőse megint előrelopakodik és hiába ütik le, az utolsó körben felpattan és Golradir által előrehozott labdát játszi könnyedséggel kapja el, megszerezve harmadik TD-jét.

Az orkok már megint goblindobáshoz állnak fel, hátha sikerül 1 körös TD elérniük, így mi az alapvonalas védekezést választjuk újfent. Bár a középfal nem tudja megállítani őket, de sérüést nem szenvedünk. A labda eljut a goblinhoz, akit viszont a buta troll nem tud eldobni, így oda az egyenlítás. Az elfek olyan örömmámorban úsznak, hogy már nem is törődnek a játékkal, az utolsó körüket ki se használják.

Bár a csapatminősítések alapján egyértelmű esélyesek voltunk, ismertük az ork vezetőedző rutinját és csapatához kapcsolódó érzelmi töltöttségét. Igyekeztünk kikerülni az ütőzónákat, de így is több sérülést szenvedtünk el a vártnál. Bár a kockák nem velünk voltak, a kritikus helyzetekben mégis ellágyult a szivük, így megszereztük a győzelmet és veszteséggel, de egyben fejeztük be a mérkőzést.

Három nap múlva Apokalipszis Lovasait kell vágtatásukban megállítanunk... drukkoljatok :D

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bekelfek.blog.hu/api/trackback/id/tr641216862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Torq 2009.06.30. 20:24:50

A második gólt a 2. félidő 6. körében szereztem, ezért volt neked 3 köröd még. És azért nem volt time management, mert nem tudtam kiszórni az elfeket, akik jól cseleznek, így a biztosat választottam. :)
süti beállítások módosítása