BékElfek - A vérfoci legnemesebb Elfjei

Minden ami Vérfoci (BloodBowl). Kupaismertetések, csapatszereplések, esélylatolgatások és minden mi szem szájnak ingere :D

Friss hozzászólások

  • Bagameri_: Gratula! (2009.07.14. 10:26) A Menza és a különdíj
  • Torq: Szerintem is vicces csapat, és jó szórakozásnak ígérkezik. :) (2009.07.09. 15:02) BB verseny, Komárom, július 11-12
  • Torq: A második gólt a 2. félidő 6. körében szereztem, ezért volt neked 3 köröd még. És azért nem volt t... (2009.06.30. 20:24) Megroppantak az acélöklök...
  • Csemeric: Elméletileg holnap (kedden) 18:00 ill 18:30 környékén kerül megrendezésre a döntő. Érdeklődők talá... (2009.05.25. 22:47) Ismét az elődöntőben...
  • Mortifer: Sziasztok! Szepe! A nyáron ismét lesz egy kis BB-s hajcihő Komáromban! Riotnak már küldtem róla m... (2009.04.27. 07:27) Nem minden papsajt...

Hegyes Szarvak - Sírhant Művek 2-0 (sérülés okozás: 4-1)

2009.03.17. 16:30 Torq

- Vérben és velőben gazdag jó estét kívánok kedves nézőinknek, itt ismét Bob Blackhorn! A mai mérkőzés a Szarvak és a Sírhant között zajlik. Itt ülünk a nem teljesen megtelt Chaka arénéban, és már délután óta törzsszurkolóink harci dobjait és kürtjeit hallgatjuk. Mondhatni fenomenális az élmény. Alaposan felkészültünk a mérkőzésre, csak egy játékosunk sérülése újult ki, ő ezt a mérkőzést is a lelátóról figyeli majd. A Sírhantnál szintén egy kiújuló sérülés okozott némi riadalmat, de a csontváz végül a lelátóig eljutott. A papírforma alapján a Szarvak az esélyesebb, de a Sírhant a tegnapi csapatbuli folyamán - mint utólag kiderült - felbecsülhetetlen tapasztalatokat szerzett. Míg a csapatok kidübörögnek a Chaka véráztatta gyepére, és eldöntik ki kezdjen, addig kérdezzük meg mai szakkommentátorunkat O'ila Warblade-t, a hírhedt patkány orvgyilkost, mire is számíthatunk.

- Köszöntön a nézőket. A mai ütközet két ütőerőben jó csapatról szól, így főként futójáték, várható gyilkos közelharccal kiegészítve. Az egyik oldalon a még lábadozó Mad Max vezette ütősort talán meg tudja szorítani a sírhant masszív múmia és vámpír különítménye. Amennyiben a vámpírok játékkedvet kapnak a vérszívás helyett, a támogatásra költhető bőséges pénzösszegnek hála ki-ki mérkőzésre is lehetőség nyílik.

- Köszönöm. Lássuk mi történik a pályán. A csapatok bemelegítettek, és a sorsolás is lezajlott. Az amazon bíró által feldobott érme a Sírhantnak kedvez, és ők a támadást választják. Erről azonban egyik vámpírjuk sem értesühet időben, ők a közönségből szolgálják ki magukat. Így azért nehéz lesz áttörni a masszívnak hitt Szarvak védelmet. Mindenesetre szurkolóink kitesznek megukért, amint a labda a levegőbe emelkedik, törzsszurkolóink - a Kicsontozók - elkapják és meggyalázzák az amazon bírót. Ez úgy nézem el fog tartani egy darabig, mert vagy 16-an rontanak rá, ezzel kb erre a félidőre ki is lőttük az ellenünk bíráskodást. Közben a Sírhant begyűjti a labdát, és merészen előrefut vele a hullarabló. Szerencsére az előtte ketrecként szánt lidérc és két zombi túlságosan előre jött, így ők könnyű prédát jelentenek a jobb oldalon felsorakozott két káoszharcosunknak és a minónak. A labdát ugyan nem sikerül megszerezni, de a széleken felmorzsoljuk a gyenge áttörési kísérletet. Ezáltal megvan az első veszteség is - hiába, a meteorológia is megmondta, hogy szép este elé nézünk. Káoszbestiáink szemében ravasz fény csillog, mikor ügyesen levédik a támadófalat, majd hátilról kirohamozza egyikük a labdás hullarablót. Tökéletes ütés, az élőholt a fűre rogy, és szerintem most van az a pillanat, mikor nem tudja eldönteni élő-e vagy holt. Szerencséjére van személyi gyógyítója, szerencsétlenségére vele éppen a sérülését a meccs előtt bejelentő bestiánk foglalkozik, egy hatalmas cserép muskátlival veri fejbe, miközben belekezdene a gyógyításba. Így a hullarabló mozdulatlan testét kivonszoljáka pályáról a pályatakarító skinkek. Közben a pattogó labdát lehúzza egy másik bestiánk, majd leszegi fejét, így az őt blokkoló múmia pontosan beleüt a szarva hegyébe, és meglepetten a fűre huppan. Szabad az út! Az áttörés sikerül, a pályán lévő élőholtak ismét csak fogynak, hol kiütésbe, hol sérülésbe kerül egy egy tagjuk. Ez mintajáték eddig. Az áttörés sökéletesen sikerül, még némi időhúzás is belefér, mikor Max hibázik, de nincs aki megállítsa gólra törő bestiánkat. Már csak 3 lépés kell! De mi ez? Valaki Blood Bullt csempészett az italába? Gyönyörű ívben repül el, egyenesen a saját közönségünk közé. A labdát majdnem ugyanoda visszadobják a nézők, így csak egy kört veszítünk, ami nekünk még kedvez is. A Sírhantnak esélye nincs a labdát felvenni, mi pedig besétálunk! Már nem sok mindenre maradt idő ebben a félidőben, újabb sérülés sem történik, csak az amazon bíróval kezd ki egy újabb káoszharcos-brigád, majd egyikük le is fújja az alélt bírónő helyett a félidőt. A csapatok a fedezékekbe vonulnak, minkét vezetőedző vehemensen magyaráz az övéinek. A sírhant fedezékében feltűnnek a vámpírok is, sőt úgy látom minketten pályára lépni készülnek. Velük sokkal hatékonyabb lesz az élőholtak védelme, és talán még kontrára is lehetőségük nylhat. Rövid reklám után viszzajövünk, ne menjenek sehova!

Nem vagy sas, de szeretnél az lenni? Nem vagy démon, de kipróbálnád milyen az? Nem kell ide mágia, igyál egy Blood Bullt, és teljesül az álmod. A Blood Bull szárnyakat ad!

Tudja ön, miért van 3 hajlítás az Orc Martensen? Hogy a hátsó fogakat is el lehessen érni. A Káosz kupa alatt, most rendkívül akciósan, a stadionok mozgóárusainál megveheti!

Bloodweiser a sör, Bloodweiser a király, ha vizezné valaki, lenne rajta sirály, nem vizezzük ám ezt, tisztán isszuk, hidegen, ha nem hiszed el, orrba vágunk idegen!

- A csapatok ismét felálltak, folytatódhat a mrérkőzés. Marad a kiváló idő, a közönség jól szórakozik. Rögtön sikerül támadásba lendülni, de középen a masszív múmia-vámpír falat nehéz áttörni, a széleket viszint sikerül megbontani. Érdekes módon az egyszer már a sérültek közé kivonszolt hullarabló is a pályán van, rebesgetik, Dr Csontfűrészt látták a Sírhant fedezéke mellett tevékenykedni. Megpróbáljuk összeszedni azt a fránya labdát, de kicsúszik bestiánk kezéből. Az ezen felbátorodott Sírhant megpróbál középen áttörni, de sikerül pótolni a rést, és Mad Max is kiüt egy újabb zombit. Közben játékmesterünk ismét szerencsétlenkedik egy sort, a labda össze vissza pattog körülötte, képtelen megszelidíteni. Így von Bladstein megpróbálja megkaparintania bőrt, de az utolsó pillanatban sikerül a földre rántani csel közben, így csak sikerül megszerezni végre a labdát. Közben az élőholt ütősor veszélyesen közel került, így kénytelenek vagyunk egy hevenyészett passzjátékkal kihozni előlük a tüskés golyót, Lord Mitsurugi pedig öles léptekkel megiramodik előre, ketten is próbáják fedezni. Az egyik hullarabló észleli is a bajt, és ugyan gyengébb, de hátra tudja tántorítani lordunkat, majd a földön fekvő lidérc hirtelen talpra kászálódik, és ő is rohamra indul. Azonban nincs szerencséje, akkorát esik csel közben, mint az ólajtó. A káosz henger nyomul előre, és az elől feledkezett Sírhant ütősor is kicsit visszább szorul.. Még egy utolsó kétségbeesett próbálkozás a hullarablótól, de aztán elterül, és bekocoghatunk a labdával. Így már magabiztos az előny. Lunimitának el is megy a kedve a játéktól, inkább kiül a nézők közé egy újabb vérkoktélra. A Sírhant gépezete támadásba lendül, és megszerzik első veszteségüket is, egy frissen pályára lépett bestiánkat vonszolják le a takarítók a sérültek közé. A hullarabló megszerzi a labdát, de elügyetlenkedi a passzt. Közben Lord Anekawa legyűri emberét, és a labda, valamint az azt biztosító vámpír felé szalad. A hullarabló ismét felveszi a labdát, majd passzolna, ezúttal a dobás ugyan elrepül, de nem pontos a passz, egy jottányit nem jutnak közelebb. Mi viszont törünk a szabadon pattogó labda felé, bár nem tudunk teljesen áttörni, de van lehetőség megszerezni azt, főként hogy a hullarabló ezúttal már felvenni sem tudja azt a földről. Így jópár csel után, megszerezzük a labdát, de nincs fedező emberünk, így egyedül kell gólra törnie hősies káoszharcosunknak. Eme szándékában von Bladstein állítja meg, úgy küldi földre, hogy beleremeg a pálya is, és a lelátó is az ezt követő lelkes üdvrivalgástól. Nagy nehezen össze is kaparják a labdát, és sikerül némi passzolgatást bemutatniuk, bár gólszerzésre már nincs se idejük, se lehetőségük, és ezzel lesz vége a mérkőzésnek. Az új amazon bíró tökéletesen kontrollálta a második félidőben a játékot, nem lehet rá panasz. 2-0 a vége a Szarvaknak, megérdemelt és megszolgált győzelem. Nézzünk egy kis szakmai értékelést szakkommentátorunktól.

- Látszott, hogy mindkét csapat jól felkészült a mérkőzésre, az ütőjáték néhol parádés volt, főleg, mikor nem volt álló élőholt játékos a pályán, és a futójátékok is szépen lettek megoldva. Végül kényszerből csak láttunk némi passzjátékot is, de nem ez dominált. Többször is voltak szép egyéni teljesítmények mindkét oldalon, bár a Szarvaknél több, és ez el is döntötte a mérkőzést. A Sírhant mindössze kétszer vétett taktikai hibát, igaz, mindkettőnek gól lett a vége. A saját támadásuknál túl előre merészkedett az ütősor, teljesen feleslegesen és elkapkodottan, így a Szarvak védelme könnyen ledarálta azt az oldalt, míg a második félidőben túlságosan el voltak foglalva középen az ütésváltással, és a vámpírok nem figyeltek a labda mozgására, így a hátul levő söprögetők nem tudták erőhátrányban megoldani a védekezést. A labda felvétele és passzolása mindkét csapatnak okozott némi gondot, így volt esély kontrajátékot látni, de ezekből végül nem lett igazi gólveszély. Összességében egy pörgős, ütős mérkőzés volt, melyet a jobban koncentráló Szarvak húzott be.

- Köszönöm, ezzel búcsúzunk is, és jó szórakozást kívánunk esti filmünkhöz, mely többszörös Velődíjas rendezőnk Lord Bregdar alkotása. Jöjjön hát a Faember, akit mindíg megtiszteltek a madarak című dráma. Jó éjszakát!

 

Tények: 480000-nyi támogatás.

Ebből egy csapatújradobás, egy Blodweiser lányka, egy 50k-s kártya a mocskos trükk pakliból, egy 50k-s kártya a mindenféle zűrzavar pakliból, és 2 100k-s kártya a jó karma pakliból.

Jó karma 2 - 2 roham akció lehet egy körben - kijátszotta, kellett is neki, tehát nem mondhatni hogy rosszkor, de a második roham előtti cselben elesett.

Jó karma 7 - Egy sérült játékost Dr Csontfűrész a cserékbe fércel össze. Ki lett játszva, csapata legfejlettebb játékosa, egy hullarabló, akin a személyi gyógyítója nem tudott segíteni, visszatérhetett.

MZ Ász - Automatikusan nyeri a kitűnő edzőmunka és Éljenző szurkolók kirúgás eventeket, és + egy dobás a SZEM-re. Kijátszotta, de ezek a kirúgások nem jöttek elő, bíróverésnél pedig nem volt elég a plusszos dobással sem.

MT Király - Trambulin. Kijátszotta, el is dobta a labdás emberemet a közönség közé - nem vot szerencséje, mert az én szurkolóim közé esett. Igazából, mivel feküdtek az emberei, csak késlelteni tudta a gólt vele, telán jobban járt volna, ha egy kedvezőbb alkalomra tartogatja.

1 komment

Címkék: sírhant művek alapszakasz vérfoci bloodbowl hegyes szarvak k.os tv káosz kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://bekelfek.blog.hu/api/trackback/id/tr11007871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Monka. 2009.03.17. 19:30:55

Egyetlen meccsen sem dobáltam még ilyen szarokat, mint ezen. Nem voltak rosszak az előnyök, de még így sem volt igazán esély nyerni. Pedig már az új csapat lépett pályára, kész lett a festés. Azt hiszem kockacserére lesz szükség. Csak tudnám miért nem lehet arany színű kockákat kapni. :(
A harci indulók mindenesetre növelték a Szarvak morálját, nagyon szépen és összeszedetten játszottak káosz létükre. :)
süti beállítások módosítása