BékElfek - A vérfoci legnemesebb Elfjei

Minden ami Vérfoci (BloodBowl). Kupaismertetések, csapatszereplések, esélylatolgatások és minden mi szem szájnak ingere :D

Friss hozzászólások

  • Bagameri_: Gratula! (2009.07.14. 10:26) A Menza és a különdíj
  • Torq: Szerintem is vicces csapat, és jó szórakozásnak ígérkezik. :) (2009.07.09. 15:02) BB verseny, Komárom, július 11-12
  • Torq: A második gólt a 2. félidő 6. körében szereztem, ezért volt neked 3 köröd még. És azért nem volt t... (2009.06.30. 20:24) Megroppantak az acélöklök...
  • Csemeric: Elméletileg holnap (kedden) 18:00 ill 18:30 környékén kerül megrendezésre a döntő. Érdeklődők talá... (2009.05.25. 22:47) Ismét az elődöntőben...
  • Mortifer: Sziasztok! Szepe! A nyáron ismét lesz egy kis BB-s hajcihő Komáromban! Riotnak már küldtem róla m... (2009.04.27. 07:27) Nem minden papsajt...

Ismét az elődöntőben...

2009.05.15. 01:16 szepe72

A BékElfek vezetőedzőjének egyéb elfoglaltságai miatt csak az alapszakasz elején tudott játszani, így hiába a szinte makulátlan mérleg, az alapszakaszban csak a 4-ik helyen végeztünk. Így a Sírhant Művekkel a már az előző kupában megismert élőholt csapaton keresztül vezetet az út a negyeddöntőbe. (azóta kiderült, hogy a döntőbe vezető út is élőholtakkal van kirakva)

A sok kihagyás miatt már a bemelegítésnél kiderült, hogy jó pár játékosnak visszatért a sérülése, így Gonzalo, Enreon és Sahaal már a bemelegítés elején visszavette a melegítőjét és a kispadról buzdította a csapatot. Az ellenfélnél csak Frup sérülése köszönt vissza, viszont a 2 vámpír a kinézett magának a lelátón egy KáoszHarcost és annyira belefeledkeztek a nyaki ütőerébe, hogy észre se vették, hogy a csapatuk nélkülük állt fel (így csak 10 emberrel)

A feldobást mi nyertük, így a ragyogó vérfoci időben a támadást választottuk. Gandalf menetrendszerűen felkapta a labdát, átpasszolta Tassardurnak, aki Algor kezébe adta. Mindeközben az élőholtak elkezdtek ismerkedni a fűvel. 2 zombi és 1 múmia is közelről szemlélte a gyorsan növekvő fűszálakat.

Egtar úgy gondolta visszavág és KO-ra ütötte Elnarn-t. Ettől az Elfek feldühödtek és Algor visszanyomta Tassardur kezébe a labdát, aki egy extra lépéssel már a második körben megszerezte a BékElfeknek a vezetést.

A Vámpírokat az Elf szurkolók örömujjongása sem zökkentette ki az olthatatlan vérszomjukból, így a támadásban sem vállalnak szerepet. Pedig a bírók megjutalmazzák az élőholtakat a kitűnő edzőmunkájukért és kapnak egy újradobást a félidőre. Azonban az elf kirúgás szenzációsra sikerül a támadósorban felálló múmiák háta mögött landol a labda, a hullarablók éppen el tudják érni. Bár Ulhyre felveszi a labdát, de mikor átpasszolja Egtarnak, elügyetlenkedi és másodikra sem sikerül a labdát megfognia. A Békák gyorsan kirajzanak a labda irányába. Anippe földre viszi ElWood-ot, aki hangos recsegés mellett hanyatt vágódik. Ezt megint nem kellett volna... Gildor felveszi a labdát a hullarabló mellett, kicselezi magát és 2 extrával már kettő nullra vezetnek a Békák a negyedik körben.

A bíró a vesztes állás ellenére úgy ítéli meg, hogy az élőholtak edzőmunkája megfelelő így még egy extra újradobást kapnak erre a félidőre. A hullarablók a felezővonalhoz közelebb állnak fel, de az elfek rúgója mestere a munkájának, így a pálya hátsó sarokmezőjén ér földet a labda. Harakhty összezúzza Naldaln térdét, de az Elfek gyógyító mestere kiválóan végzi a munkáját, így szinte azonnal regenerálódik, le se kell mennie a pályáról. Egtar még éppen hogy eléri a labdát, felveszi, majd Ulhyre-nek passzolja, aki azonban már nem tud előrébb jönni. Gildor és Tassardur előreszalad, a többiek fedezik őket. Ulhyre ügyesen kicselezi magát, átpasszolja Egtarnak, akit viszont nem véd jól a zseb, Harakhty sérülésokozása miatt feldühődött Gildor testőrként Egtar mellé lép, akit Tassardur Leüt, majd Ulhyre mellett felveszi a labdát, kicselezi magát és Naldaln-nak passzol, aki előreszalad.

Gniookhh, a mérkőzés végén legjobbnak választott zombi, csodát tesz, kicselezi magát (!), és 2 extra dobással megüti a labdás Naldalnt. Igaz, mire odaért annyira elfáradt, hogy összekoccintják a fejüket így mindketten bódultan terülnek el. Alvinnak nincs sok dolga, felveszi a földről a labdát és besétál a harmadik TD-vel a hetedik körben.

A negyedik felállításra Luminita úgy dönt, hogy beáll, mert eleget ivott a káoszharcos ütőeréből... A rosszul sikerült kirúgás a kezében landol. De ez csak elterelés volt, mert mindeközben lerohanjuk az élőholtakat. Alfréd KO-ra üti Luppert. Harakhty azonnal bosszúszomjasan ráront Naldalnra és kinyomja a szemét. Sajnos az elődöntőben így Naldaln csak a kispadról nézheti, ahogy a liga másik élőholt csapatával kerülnek szembe csapattársai... Luminita Egtarnak passzol lemondóan, hiszen már nincs idő a gólszerzés megpróbálására sem. A félidő utolsó eseményeként Anippe megrugdossa Elnarnt, aki elveszti az eszméletét, de a bíró résen volt és kiállítja Anippe-t.

A második félidő első mozdulataként Harakhty KO-ra üti Alfrédot, amitől a sárkányharcosoknak vérben kezd forogni a szeme. Először Oliver KO-ra veri Gniookhh-t, majd Napoleon Graaagh-t. Megpróbálnak a hullarablók a labdával előretörni, de az elfek létszámfölénye szembetűnő. A vámpírok visszatértek a Káosz szektorba és egy KáoszBestiát kóstolgatnak. Már csak 6 élőholt bóklászik a pályán. Alvin megszerzi a labdát és előreszalad. Már csak az időhúzásra játszunk, így folyamatosan körbevesszük az éppen talpon lévő élőholtakat és megpróbálunk a sérülés arányon javítani, hisz csak a KO szektorban vannak élőholtak. Sajnos ez a próbálkozás több kör alatt sem jön össze, végül 3 élőholt maradt csak a pályán és mindhárman a földön fekve szemlélik, ahogy Alvin az utolsó percben átlép a gólvonalon. Unalmasra sikerült a második félidő, mert a TP-ket sérülésokozásból akarták a fiúk összegyűjteni, pedig még 2-3 gólt is bevihettek volna. Hiába, a hosszú kihagyás megviselte az edzőt és nem a leggyümölcsözőbb taktikát választotta a második félidőre. Persze a 4:0-ás állás miatt nem kell szégyenkeznünk, sőt a szurkolók megbocsátóan és büszkén hordozták körbe a stadionban a vállukon ülő vezetőedzőt. Immáron 5-ik szintre emelkedett Gonzaló mellett az alapcsapatban kezdő másik 2 oroszlánharcos is, Algor a szerelés képességet sajátította el, amíg Alvin a blokkolást leste el a társaitól. Őt választották egyébként a meccs legjobbjának is, hiszen a 4-ből 2 TD-t ő szerzett.

Reméljük az elődöntő előtt jó bemelegítés volt ez, és többféle taktikai elemet kipróbálva, felkészülten várjuk R.I.P.-ers csapatát, akik mögött már több éves rutin van, de a játékosok képzettsége sokkal a mieink alatt van. Érdekes és nehéz mérkőzésre számítunk, de ezt a kupát is szeretnénk megszerezni!

2 komment

Címkék: sírhant művek rájátszás vérfoci békelfek bloodbowl káosz kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://bekelfek.blog.hu/api/trackback/id/tr931122551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bagameri_ 2009.05.21. 10:39:40

Hol van már az ismét a döntőben cikk? ;)

Csemeric 2009.05.25. 22:47:42

Elméletileg holnap (kedden) 18:00 ill 18:30 környékén kerül megrendezésre a döntő. Érdeklődők találkozása megengedett... ;)
süti beállítások módosítása