BékElfek - A vérfoci legnemesebb Elfjei

Minden ami Vérfoci (BloodBowl). Kupaismertetések, csapatszereplések, esélylatolgatások és minden mi szem szájnak ingere :D

Friss hozzászólások

  • Bagameri_: Gratula! (2009.07.14. 10:26) A Menza és a különdíj
  • Torq: Szerintem is vicces csapat, és jó szórakozásnak ígérkezik. :) (2009.07.09. 15:02) BB verseny, Komárom, július 11-12
  • Torq: A második gólt a 2. félidő 6. körében szereztem, ezért volt neked 3 köröd még. És azért nem volt t... (2009.06.30. 20:24) Megroppantak az acélöklök...
  • Csemeric: Elméletileg holnap (kedden) 18:00 ill 18:30 környékén kerül megrendezésre a döntő. Érdeklődők talá... (2009.05.25. 22:47) Ismét az elődöntőben...
  • Mortifer: Sziasztok! Szepe! A nyáron ismét lesz egy kis BB-s hajcihő Komáromban! Riotnak már küldtem róla m... (2009.04.27. 07:27) Nem minden papsajt...

K.O.'s TV tudósítása az elődöntőbe jutás legizgalmasabb mérkőzéséről.

2009.02.12. 22:07 Torq

Szarvak - Zöldfülűek 1-1 (4-1) büntetőkkel 2-3

- Vérben és velőben gazdag jó estét kívánok minden kedves vérfoci barátnak, itt Bob Blackhorn és a K.O's TV élő adása.
A mai derbi a legkiegyenlítettebb mind közül, ami az elődöntőbe jutásról hivatott dönteni. Két ütős csapat találkozóján nagy vérfürdő várható.
Mindkét csapat fogadkozott a mérkpzés előtt, a Szarvak törzsszurkolói az előző estén egy ork temetőben tartottak bulit, ami a garantált K.O állapot elérésén kívül egyéb különleges programokat is tartalmazott, mint ork csontokon táncolás, a trollszobrok lehányása, és a goblín sírokra vizelés.
Szerencsére úgy látom egy kivételével mind megérkeztek a stadionba, a hiányzót saját csapatbuszunk ütötte el két sarokra a stadiontól, a közelben tivornyázó vámpírhercegek legnagyobb gyönyörűségére. Nézzünk a mérkőzés előtt némi beharangozót.
A Szarvak történetének első nagy kupáján, döcögős, néha lélektelen játékkal is sikerült az alapszakasz negyedik helyét behúzni, többek között a zöldfülűek elleni győztes rangadónak köszönhetően, így azonban nehéz ellenfél vár ránk, a legnehezebb a párosítások közül. A fogadóirodák a csapatminősítések alapján az orkokat tartják picivel esélyesebbnek, de ehhez a mi fiainknak is lesz pár szavuk.
A mérkőzés pontosan, és ideális időben kezdődik, a csapatok feldübörögnek a pályára, az ellen trollja szokatlanul koncentráltnak tűnik, ez a biztos doppingolás jele. A mieinktől Mad Maxet már a kifutásnál alig lehet visszatartani, hogy ne essen neki valamelyik orknak, vérben forgó szemekkel, dühödt fújtatással vonul a taktikai megbeszélésre. reméljük megjegyzi amit a mester mond neki, közben módszeresen elkezdi lebontani a fedezéket. A csapatkapitányok középre sietnek, és a sorsolást ismét elveszítjük, mint ebben a kupában mindíg. Így hát védekezéshez állunk fel. Számítva ügyes dobójukra, és a goblindobálásra érdekes módon mélyvédekezéshez állunk fel, elől három feláldozható bestia, utána zónázva az ütősor, végül két söprögető bestia. Az orkok lendületesen kezdik az akciót, de nem igazán tudnak előretörni, a védelem kiválóan áll, sőt, sikerül utat nyitni, és pár fürge bestiánk, és lomha káoszharcosunk veszettül rohan a labdás ork dobó felé, aki már nézi, kit lehetne indítani. A dobó el is indít egy hosszú bombát, mely átrepül mindenki felett, és pontosan érkezik, ám az elkapó játékos nem bírja tödővel az iramot, és pofára esik. Sikerül megszerezni a labdát, ezúttal hosszú bombával visszaküldjük az ork térfélre, és kezdődhet előlről az egész gyalulás. Félelmetes milyen passzjátékokat látunk a két ütő csapattól! A pálya közben négy részre szakad, a csomóvonalnál a két szélzónában két nagyobb bolyban ütik egymást a játékosok, és mindkét végzónánál kisebb csetepaték alakulnak ki az előretörő játékosok között. Az ork dobó nagy hibát vét, levágja maga elé a labdát, így rá lehet startolni, az orkok tehetetlennek látszanak, de mindent megpróbálnak, viszont egyre fogy az idejük. Sikerül megszerezni a labdát ismét, és a félidő végére Lord Anekawa jóvoltából nálunk az előny. Nos, a mérkőzés fordulatos, és izgalmas, ezért nem adom be a reklámblokkot, és nem kérdezem meg szakértőnket sem mit látott, hiszen eddig eléggé parádás mérkőzést láthatunk - amennyiben elfek összecsapására váltottunk jegyet. Sérülések sehol, csak a K.O zónákban heverészik pár bestia. A csapatok felállnak a második félidőhöz, és a Szarvak lendülhetnek támadásba. Mad Max kezd tényleg megőrülni, saját testi épségét sem kockáztatva majdnem megöl egy fekete orkot, de ezt a rést kihasználva az orkok a labda felé sprintelnek, közben újabb ork veszteség, ezúttal egy rohamozó hullik ki a sorból, de a labdával semennyit nem jutunk előbbre. Sajnos elég nagy nyomás van a karmesterünkön, és elől nincs elkapó, ráadásul kezdünk elfogyni játékosból, egyesek a K.O zónában kötnek ki, mások a közönség között. Az orkok egy elfutási kísérlet során megszerzik a labdát a félpályánál, így viszont vissza kellene érni védekezni, ami nehezen megy. A félidő egyetlen pozitívuma Mad Max ámokfutása, félelmetes milyen rendet vág az ork sorok között, már a harmadik orkot vonszolják ki a törpék a fedezékbe súlyonak tűnő sérüléssel. Majd jön a goblin is, ám őt meggyógyítja az ork gyógyító.
Az orkok erőltetik a támadást, és úgy néz ki sikerrel is járnak, goblin sztárjuk elszakadt az emberétől, és csak a pontos passzra vár, amely nem is kéik, ám Lord Anekawa bravúrosan közbenyúl, és lehúzza a bőrt. Sajnos lefordulnia nem sikerül, akkorát tanyázik a fűre, mint az ólajtó, ez most vagy a koncentráció hiánya, vagy egy bedobott banánhéj, vagy egy ork láb volt. A labda tiszta terepen, magányosan pattog, az orkok összeszedik, és sikerül az egyenlítés. Már nincs sok hátra, így hosszabbítás várható. Ez a félidő jobban megfelelt a várakozásainknak, a 4 ork sérült elég szép eredmény, ebből hármat Max csapott le.
Az eredmény már nem változik, csak a hó kezd szakadni, így hosszabbítás. A kupa kiírása szerint ilyenkor az egyenes kieséses szakaszban hirtelen halál rendszerű ráadás lesz, a törpék által rendelkezésre bocsátott gyúrószemélyzet elözönli a pályát, a trollhoz és Maxhez hatalmas húsokat dobálnak, és míg azok vadul táplálkoznak, igyekeznek megmasszírozni a vádlijukat - csak ezt érik fel. A sorsolást természetesen ismét nem mi nyerjük, így hátrányos helyzetben várhatjuk a ráadást.
Próbálunk az első félidőben jól bevált mélyvédekezésnél maradni, bár a goblin magányos akcióját nehéz lesz ezzel kivédekezni, közben eláll a hó is. Az orkok nem is merik megkockáztatni a dolgokat, de az első sort rendesen leirtják, rögtön két K.O-s bestiát hurcolnak ki a hordágyvivők. A goblin előrerepül, de sikerül levadászni, közben egy fal védi a dobót a labdával, melyet Max vezérletével igyekszünk áttörni. Sajnos a nyamvadt kis férget nem sikerül összerugdosni, de laglább annyit elértünk, hogy kiállítanak tőlünk egy újabb bestiát. Közben a trollnak is sikerül lecsapnia, és bestiánkat vérző fejjel hurcolják ki a fedezékbe.
Most négy fős létszámhiánnyal nem sok esélyünk maradt. Vagy mégis? Mad max kipofozza a dobót a védett zsebből, és Lord Mitsurugi leveri, és megszerzi a labdát is. Az orkok fügén reagálnak, de nem tudják elvenni tőle a labdát. Sajnos a végzóna messze van, és Mitsurugi a nehéz vértezetben igencsak botladik. Már csak 10 centi kellene, mikor elterül a gyepen, és kiejti a labdát. Elől csak ő és Mad Max van, meg vagy 7 ork, a többiek vagy a goblint üldözi a mi végzónánknál, vagy oldalt igyekeznek állni az ork ütéseket. Egy rohamózó ér oda elsőként, és dobja üres területre a labdát, így valószínűleg megmenti csapatának a mérkőzést. A nézők elkönyvelik, hogy az orkok csak behúzzák ezt a derbit, hiszen a dobó meg is szerzi azt, ám belelép egy gödörbe és kiejti. Max azonban nem gondolja, hogy megszerezhetelen lenne a labda, elhagyja az őt fogó rohamozó zónáját, és iszonyú patacsattogtatással odavágtat az üres labdához, fel is tudja venni, és megpróbál passzolni a végzónában álló Mitsuruginak, azonban csodák nincsenek a mai vérfociban, a dobás túl széles, így csak arra jó, hogy a mérkőzés ne dőljön el a hosszabbításban.
A szabályok értelmében büntetőrúgások következnek. A sorsolást szokás szerint nem mi nyerjük, így az orkok kezdhetnek,a feszültség szinte tapintható az egész stadionban. Eddig is élvezetes volt a mérkőzés, de ilyen drámai izgalmakra talán senki nem számított a végére.
A játékosok felállnak a büntetőkhöz. Ha az első 5-5 rúgóból nincs döntés, egyesével folytatódika küzdelem, amíg el nem dől.
Persze nem könnyű büntetőket rúgni, hiszen a labdának pontosan a végzónában kell landolnia. Gáz van, az orkok 5. rúgója betalál! Most vagy kiegyenlítünk, vagy vége. Az ork edző nem hisz e aszemének, mikor a kritikus helyzetben hidegvérű kirűgással kiegyenlítünk, folytatódhat az idegölő párbaj. A 10. párban is mét az orkok megszerzik az előnyt, egy tökéletesen eltalált rúgással, de ismét sikerül az egyenlítés. Acélidegei vannak ennek a csapatnak? Sajnos hiába, a fáradtás és a hosszbbítás hátrányának leküzése már kellőképpen sokat kivett a fiúkból, így a 14. körben eldől a mérkőzés a Zöldfülűek javára. Drámai csatában alul maradtunk, de nem vallottunk szégyent, a védekezésünkre nem lehet panasz, egy kisebb hibától eltekintve, és a mérkőzésen volt esélyünk nyerni mind a rendes játékidőben, mind a hosszabbításban, amire nem sok esélyt adtak a sorsolás ismeretében.
Így tehát a Szarvak részére befejeződött a Kazamata kupa.
Sikerült pár interjúalanyat szereznek, kezdjük is a csapatkapitánnyal, Lord Takedával.
- Küzdelmes, fordulatos mérkőzés volt, sajnos támadásban nem voltunk hatékonyak, így a büntetőkre maradt a döntés, és ott nekünk volt kevésbé szerencsénk.
Lord Anekawa:
- Az évad legizgalmasabb mecscén vagyunk túl, sajnálom, hogy két körrel a vége előtt elbuktam a cselben, ha az sikerül, nem egyenlítenek az orkok, de sajnos a közbenyúlás miatt nem volt már időm a lefordulásra visszanyerni az egyensúlyomat.
Mad Max
- Ne zavarjál már! Sniff-sniff. Azt mondták a többiek, kikaptunk! sniff-sniff.
És végül a vezetőedzőt kérném meg, hogy értékelje a ma esti mérkőzést, és utána a szezont is.
- A mai mérkőzésen a csapat kiválóan hajtotta végre a főbb taktikai elemeket, hátrányban is végig jól küzdött, pár szerencsétlen momentumon múlott a siker, először mikor Anekawa elesett a labdával, és ebből kiegyenlített az ellen, másodszor, mikor a hosszabbításban Mitsurugi nem ért be a végzónába a labdát birtokolva. Büszke vagyok a csapatra, és erre van is okom, mivel szurkolóink a mérkőzés után nagy ünneplésben részesítették a fiúkat, így úgy gondolom kiszolgáltuk a közönséget maradéktalanul. A szezonban több apró baklövést is elkövettünk, valamint kevesebb meccset játszottunk, mint az előttünk végzett csapatok, így a legnehezebb ágra kerültünk a rájátszásban. A héten még egy edzőmeccs vár ránk, majd szabadságra mennek a fiúk, meglátjuk a Káosz kupára visszatérünk-e, vagy pedig a menedzsment egy új csapattal nevez minden nagy kupára. Erről még folynak a tárgyalások.

Kedven nézőink, ezennel búcsúzunk ettől az idénytől, a kupa további küzdelmeit már más csatornák fogják közvetíteni, a Káosz kupáról újra jelentkezünk majd, addig is véres estét!

1 komment

Címkék: rájátszás vérfoci bloodbowl hegyes szarvak gromgol i zöldfülűek k.os tv

A bejegyzés trackback címe:

https://bekelfek.blog.hu/api/trackback/id/tr78940007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bagameri_ 2009.02.13. 14:14:40

És megjelent az igazi, eredeti és egyetlen K.O's TV!
süti beállítások módosítása