BékElfek - A vérfoci legnemesebb Elfjei

Minden ami Vérfoci (BloodBowl). Kupaismertetések, csapatszereplések, esélylatolgatások és minden mi szem szájnak ingere :D

Friss hozzászólások

  • Bagameri_: Gratula! (2009.07.14. 10:26) A Menza és a különdíj
  • Torq: Szerintem is vicces csapat, és jó szórakozásnak ígérkezik. :) (2009.07.09. 15:02) BB verseny, Komárom, július 11-12
  • Torq: A második gólt a 2. félidő 6. körében szereztem, ezért volt neked 3 köröd még. És azért nem volt t... (2009.06.30. 20:24) Megroppantak az acélöklök...
  • Csemeric: Elméletileg holnap (kedden) 18:00 ill 18:30 környékén kerül megrendezésre a döntő. Érdeklődők talá... (2009.05.25. 22:47) Ismét az elődöntőben...
  • Mortifer: Sziasztok! Szepe! A nyáron ismét lesz egy kis BB-s hajcihő Komáromban! Riotnak már küldtem róla m... (2009.04.27. 07:27) Nem minden papsajt...

Csapattörténelem

2009.01.25. 10:52 szepe72

2008 a Vérfoci éveként vonul be a történelmembe. Stratégiai játékok őrültjeként egy bizonyos Riot összeismertetett a BloodBowl-al, amely ismerettség első látásra szerelem volt. A szabályok rövid tanulmányozása és a csapatlisták megismerése azonnal a Nemes Elfek felé irányította a figyelmemet, amelynek eredményeként meg is született a BékElfek csapata.

No nézzük kikből is áll ez a csapat:

Első helyen említsük Gandalfot, aki a liga legeredményesebb dobója, immáron a második szezonjában is ranglistavezető. 49 TPjéből 46-ot passzal szerzett és csak 1 TD ért el. Immáron hármas szintű Főnixharcos (sajnos egy szintlépés elment az erejének szintrehozására, mert a gonosz ellen egyszer úgy, de úgy megverte., hogy nyakcsigolyája eltőrt... ) De mostanra az alap NemesElf Főnixharcoshoz képest 1 értékében kiemelkedő, az ügyességében (M:6, E:3, Ü:5, P:8) és passzolási képességén túl az Üdvözlégy passzt is sikeresen sajátította el.

Folytassuk a sort a sztár-blitzerekkel a két sárkányharcossal(7,3,4,8): Elsőként Napoleon, aki 4-es mezben lép a pályára. 4-szer választották a mérkőzés legjobbjának, sérülésokozásban (5) és passzolásban (5) is ugyanannyira jártas. Eredményességét segítendő blokkol, cselez, ha mégis valaki megütné, akkor felugrik és másoknak is folyamatosan segít, hisz ő a testőrök gyöngye.

Oliver, a másik sárkányharcos 2 tapasztalati ponttal (37) előrébb jár poszt-társánál, igaz, hogy csak 2-szer volt meccslegjobb, és "csak" 4 sérülést okozott, de 7 passzal és 4 TD-vel szintén hatékonyan segíti a csapattársait. Igazi Vezér egyéniség, így pályáralépésekor a csapat eggyel többet hibázhat. Blitzerhez mérten ő is blokkol és cselez, sőt a sok-sok futóedzés miatt a sprinttel sincs gondja.

Következzenek a sorban az elkapók (8,3,4,7) kik tapasztalatukkal a liga legjobbjai közé kerültek. Sztárelkapónk Gonzalo (65TP) 26 passz mellett háromszor volt sztárjátékos és 3 sérülést is okozott, ami meglepő, hisz gyenge páncélzatuk ellenére is vállalja az ütésváltást. Ebben segít neki, hogy rendelkezik blokkolással és cselezéssel is. 6 TD-vel is segítette eddigi menetelését a csapatnak. Nem csak sima elkapással rendelkezik, hanem vetődéses elkapással is és acélidegzetének következtében az ellenfelek gyűrűjében is biztosan kapja el a labdát. Ezen eredményeit úgy sikerült elérnie, hogy barbár ellenfelei már összezúzták bokáját, így alapvetően csak 7-et képes menni.

A másik 4-es szintű elkapó, Algor, nem sok képességben marad el csapattársától, hisz blokkolás és cselezés az ő munkáját is segíti, sőt, ha ennek ellenére földrekerülne, akkor felugrik és már szalad is tovább... sőt, ha elkapást követően blokkolják sikeresen, akkor se lökhetik akármerre, hisz egyszerűen ellép... Feleannyit passzolt (13), mint Gonzalo, sérülést is csak 2-t okozott, sőt a mecslegjobbjának is egyszer választották még csak, mégis 11 TD-jével kiemelkedik a mezőnyből.

Végezetül az elkapók sorában Alvin következik, aki igyekszik a rutinrókák közé felkapaszkodni (48TP). Eredményei még nem olyan fényesek (6 TD, 2 sérülésokozás, 16 passz és kétszer volt a mérkőzés legjobbja), viszont képességei miatt nagy jövő előtt áll, hisz elkapása esetén, ha megütik, akkor lélekjelenlétének köszönhetően esés előtt a leadást alkalmazza. Viszont, ha nem sikerül felborítani, akkor nincs játékos, aki megállíthatná, hiszen 9-es mozgáspontját sprinttel megtoldva 12 mezőt tud előrehaladni.

Az elkapók sorát nemsokára egy új igazolás is gazdagítani fogja, de róla majd, ha a tárgyalások lezárultak és már 2-3 edzésen résztvett.

Ehhez a csapathoz tartozik a friss igazolásnak mondható Szűzharcos, Gilnis, aki bár még csak 4 mérkőzésen játszott, de már 3-as szintű. Az alap 9-es mozgáspontja már 10-es, sőt az ugrás is az elsajátított képességek közé sorolható, így természetes, hogy megszerezte az elkapás képességét is. Mivel 2-es ereje miatt gyakori célpontja az ellennek, így cselezését kiegészítette blokkolással, ha mégis sikerülne megütni, akkor pedig ellép és csak ott esik el, ahol neki tetszik... Meglepő módon már sérülést is okozott egyszer, hatszor passzolt eredményesen és egyszer a mérkőzés legjobbja is volt. Azonban a fő erénye, hogy a 4 meccs alatt 7 TD-t is szerzett már.

Bár a BékElfek gyorsaságukról híressek, de lassan ütősorukról is ódákat zengenek a vérfoci szerelmesei. Először is a vastag koponyájú, gyakran gyökeretverő, de betonként ütéstálló Elwoodról beszéljünk, aki faemberként (!)még(!) tagja a csapatnak. Hogy a nagyfiúról miért alakult ki pesszimista kép a szakvezetésben? Csapattársának eldobását még nem fejlesztette mesteri fokra, sőt nagyütését se kamatoztatja sokszor, hisz gyakorlatilag félidőket tölt a földönfekvéssel és a Balta Kupa negyedik helyéért is egyszemélyben okolható. A Kazamata Kupa rájátszása az utolsó lehetőség lesz a számára.

Az ütősor meglepetésembere Alfréd, aki sima mezőnyjátékosból (6,3,4,8) lett 3-as szintű ütőgéppé. Ereje kétszer is növekedett, immáron 5-ös és legújabb képességével a nagyütésével a csapat legeredményesebb sérülésokozója (6), fejlődését nem az általa adott 4 passz, hanem az a tény segítette, hogy már 4 mérkőzésen is ő volt a csapat legjobbja.

Mellé sorakozott fel Enreon, aki még csak 2-es szintű mezőnyjátékos, de már ő is elfeket meghazudtoló 4-es erővel rendelkezik és a blokkolásban is jártas. 1 TD-t szerzett és egyszer választották a mérkőzés legjobbjának, de már ő is 4 sérülést okozott, így lehetséges, hogy csapatunk sérüléseredménye a Kazamata kupában pozitív.

Mezőnyjátékosok sorában Sahaal következik, kinek nevét sokan félik. Bár blokkoláson kívül semmilyen különleges jártasággal sem rendelkezik, mégis 3 sérülést okozott már, egy TD és 2 passz mellett.

Naldaln is okozott már sérülést mezőnyjátékos létére, de statisztikailag jegyzett érdemei ezzel ki is merülnek.

Arisoil ezidáig 4 passzal iratkozott fel a TP gyüjtők listájára, reméljük következő mérkőzésén már a szintlépését ünnepelhetjük.

Elnarn is a szintlépés kapujában áll (5TP) hiszen már 1 TD-t szerzett a 2 általa adott sikeres passz mellé.

Végezetül ejtsünk néhány szót Esdeurról, akinek bokáját szintén összezúzták, és ezen kívül maradandót nem is produkált még. Várhatóan segédedzői minőségben láthatjuk nemsokára a kispadon és helyét a már emlegetett negyedik Oroszlánharcos fogja elfoglalni a rájátszás első mérkőzésén.

10 komment

Címkék: vérfoci békelfek bloodbowl

A bejegyzés trackback címe:

https://bekelfek.blog.hu/api/trackback/id/tr31900956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bagameri_ 2009.01.25. 19:01:23

Szép-szép, de vajon kit érdekelnek a hegyesfülűek? ;)

Bagameri_ 2009.01.25. 19:03:30

De azért úgy látom, neked jobban sikerülnek a képeid.

Monka. 2009.01.26. 08:11:26

Nagyon szépen kifestetted őket. :)

Bagameri_ 2009.01.26. 23:14:36

Sahaal nevét kisérje örök átok.
Megölte Hódarát, a legvérmesebb Norsca játékost!

szepe72 2009.01.27. 07:55:23

@Rum-cájsz: Sahaal a Hegyes szarvak edzőjének is komoly fejtörést és kellemetlenséget okozott :D Lassan megérdemelné, hogy dupla dobással lépjen szintet :D

yaneuh 2009.01.27. 23:38:41

csak halk zárojeles kérdésem lenne hogy kit dob a faember? elfeknél senkinek sincs a right-stuff nevü képesség, (magyar név nem jut eszembe) ami az előfeltétele az adott játékos eldobásának.

Ezenkívül ha szeretnéd pár tintával jelentősen növelhetnéd elfeid kinézetét, zöld bemosás a ruhára, barna az arany(sárga) részekre.

szepe72 2009.01.28. 08:36:43

@yaneuh: Igazad van, a bemutatásból kihagytam a Félszerzet csapattársat, akinek még nevet se adtam, hisz vagy 8 mérkőzéssel ezelőtt a szövetségesi listából lett igazolva feláron, de még sok hasznát nem vettem... :D Valahogy nem áll közel hozzám ez a dobálás :D

Festési ötleteket köszönöm, de kicsit részletezhetnéd... Bemosni? Tintával?

Bagameri_ 2009.01.28. 10:26:32

@szepe72:
Kötelező olvasmány: inkvizitor.hu/articles.php?t=5
Figurafestés I.
Figurafestés II.
Figurafestés III.
Figurafestés IV.
Figurafestés V.

yaneuh 2009.01.28. 12:54:53

Akkor már minden tiszta :)
Rum-cájsz megadta a linkeket, amit tényleg kötelező, de egyébként a tinta (vagy asszem most ink néven fut) egy megvásárolható híg szétterülő festék, ami befolyik a mélyedésekbe, ezáltal árnyéklja azt. Kapható mindenféle színben, igaz picit sötétít az alapszinen, de utána az visszavilágosítható az eredeti színnel.
Inkvizitoron a szerintetek szép vagy figurafestés topicban egyébként még sok tanács van, ha el akarsz mélyülni a témában, a tinta még egy nagyon alap és egyszerü technika.

Jah és a zappa stadion csak nem valami pokeres élőéletet takar? :)

szepe72 2009.01.29. 18:00:00

@yaneuh:
"Jah és a zappa stadion csak nem valami pokeres élőéletet takar? :)"

Mire gondolsz? :D Csak nem klubtag vagy nálunk?
süti beállítások módosítása