BékElfek - A vérfoci legnemesebb Elfjei

Minden ami Vérfoci (BloodBowl). Kupaismertetések, csapatszereplések, esélylatolgatások és minden mi szem szájnak ingere :D

Friss hozzászólások

  • Bagameri_: Gratula! (2009.07.14. 10:26) A Menza és a különdíj
  • Torq: Szerintem is vicces csapat, és jó szórakozásnak ígérkezik. :) (2009.07.09. 15:02) BB verseny, Komárom, július 11-12
  • Torq: A második gólt a 2. félidő 6. körében szereztem, ezért volt neked 3 köröd még. És azért nem volt t... (2009.06.30. 20:24) Megroppantak az acélöklök...
  • Csemeric: Elméletileg holnap (kedden) 18:00 ill 18:30 környékén kerül megrendezésre a döntő. Érdeklődők talá... (2009.05.25. 22:47) Ismét az elődöntőben...
  • Mortifer: Sziasztok! Szepe! A nyáron ismét lesz egy kis BB-s hajcihő Komáromban! Riotnak már küldtem róla m... (2009.04.27. 07:27) Nem minden papsajt...

Hegyes Szarvak - Babzabálók 2-1 (sérülések:3-0)

2009.03.14. 22:24 Torq

Vérben és velőben gazdag jó napot kívánok kedves nézőinknek, önök Bob Blackhornt és a K.O.'s TV adását látják a Szarvak első Káosz kupa mérkőzéséről!

Az új idény előtt kérdéses volt a csapat formája, és volt is miért aggódni a szurkolóknak, hiszen Mad Max súlyos baleset után lábadozóban van még. Mindenesetre az eddigi kupák eredményei szerint a Szarvak az esélyesebbnek titulált csapat, a fogadóirodák nagy odsszal adják a Babzabálók győzelmét, de még a döntetlent is. Hogy a Káosz kupa méltó legyen híréhez, a szervezők igen kaotikus helyre, Lustriába vitték a mérkőzéseket, így ma a Chaka Aréna ad otthont a mérkőzésnek. A hely szellemének megfelelően vakító napsütés borítja be a pályát, és ezt sikerül minden oldalról megtennie, hála a délelőtti kezdésnek - a szervezők biztosan spórolnak az áramon, hiszen rengeteg skinket kell etetni a dinamók tekeréséhez. Hallgassuk is meg mai szakkommentátorunkat Ssshra-t, a szaurusz blokkolót, hogy is látja az esélyeket.

- Sssszép napot kedvessss nézők! A mai mérkőzésssen A Sssszarvak erő és létssszámfölényben lessssznek, így ők az esssélyessssek a győzelemre. A napsssütésss miatt kevés passszjátékra lehet ssszámítani, inkább az ütésssek és a futásssok fognak dominálni. Érdekesssnek tűnik majd az ogre-minotaurusssz párharc. Persssze ezeket bármelyik sssszaurusssz leverné, de így elrendezik majd egymássst.

- Köszönöm Ssshra! A nézők szépen gyülekeznek a világ minden tájáról, ám úgy látom az emberek szurkolóinak keménymagja megszállta a pálya szélét körben, így ha nem rúgnak be nagyon hamar, segítségére lehetnek a csapatuknak akár. Hatalmas ováció fogadja a páylára befutó csapatokat, a mieink komótosan melegítenek, miközben Lord Takeda, a csapatkapitány a nekromanta bíróhoz vonul a választás miatt. A sorsolást az emberek nyerik, és mi állunk fel védekezéshez. Mindkét oldalon több kihagyó is van (2 nálunk, 4 az embereknél), így egyik csapat sem a megszokott formációban áll majd fel. Szokás szerint középen van védelmünk súlypontja, és egy söprögető marad csak hátul. Az emberek is felállnak, ők a jobb oldalt favorizálják, bal oldalon nincs is emberük. A kirúgással sikerül eltalálnunk egy éppen arra repülő potyázó goblin végzetbúvárt, akin gellert kap a labda, így kiszáll a közönség közé. Az emberek még azt nézik, hogyan tudnának majd a labdához jutni, mikor a mieink orvul támadásba lendülnek, és sikerül apró rést ütni jobbközépen, és uraljuk a teljes baloldalt. Mondjuk sokra nem fogunk vele menni, merthogy az emberek a jobb oldalra fejlődnek fel a kezdeti megrökönyödés után, és megtalálva csapatunk gyenge pontját, előreóvakodnak az oldalvonal mellett hárman is. Ni már! Az egyiknél labda is van! Nem lehet probléma, a védelem majd megoldja. Indulna is a söprögetőnk rohamozni, ám hirtelen megnyílik alatta a föld, eltűnik, majd vagy 20 métert repül bal oldalra, így esélye sincs odaérni, de legalább sikerül az esést megúsznia. Most lehetnek már apró problémák, de sikerül odaérni, és legalább az egyik embert földre vinni. A labdáshoz nem értünk oda. Az emberek nagyon merészek, eltakarítják a mi takarítóinkat, és egyszerűen besétálnak. Rögtön a meccs elején vezetnek ezzel. Hihetetlen! Ssshra, ha szóhoz jutsz a döbbenettől, szólhatnál pár szót!

- Az emberek jól hassssználták ki a lehetőssségüket, és hamar megszerezték a vezetéssst. Kérdéssss, hogy védekezni mennyire jól tudnak, hiszen innentől a Sssszarvak fogják irányítani a mérkőzéssst.

- Lássuk hát, mire megyünk támadásban. Valószínűleg passzjáték nem lesz, kialakított zsebbel próbálunk az ellen végzónája felé törni. A labdát simán megszerezzük, és a védelem első sora már fekszik, főként mert pár játékosunk még a labda leérkezése előtt áttette székhelyét az emberek térfelére. A Babzabálók nem adják olcsón a bőrüket, Mad Max hibáját kihasználva megpróbálják lerohanni a labdás bestiánkat, de nem sikerül földre vinniük. Aztán persze a ketrec teszi a dolgát, és földbe gyalulja a merész próbálkozókat, így kicsit sikerül felgyorsítani a támadás ütemét. Újabb hiba után ismét elakadunk, de aztán ezt a helyzetet is megoldjuk - sérülést is okozunk-, és most már a vörös zónában vagyunk, gólközelben. Ezt Babzabálók ogréja mintha túl komolyan venné. Ezt esküszöm, beiskolázhatták valahova! Hihetetlen, amit művel. Most vagy nagyon hülye, vagy nagyon tud valamit. Összeráncolja a szemöldökét, majd kicselezi magát, lélekszakadva rohan a labdás bestia felé, kikerüli a felé hajított banánhéjakat, heringeket (norsca szurkolók nem maradhatnak ki olyan meccsből, ahol olcsó a sör!), és minden egyéb behajított tárgyat, majd letaglózza szerencsétlen labdást. Persze arra esélye nincs, hogy meg is szerezze a bőrt, így Mad Max eltakarítja az útból, majd a többiek is teszik a dolgukat, és ismét sikerül felvenni a labdát majd egy extrával gólt szerezni. A félidő hátralevő részén még kisebb pofozkodás van, mivel sikerült leverni a nekromanta száját, de érdemi esemény már nem történik. Jöhet a folytatás. Amíg tart a szünet, reklám!

Goblinok lopják a pénzét? Goblinok keserítik meg életét? Hívja az Orcidast, kevés védelmi pénzért látványos és hathatós goblinirtást vállalunk, pénze NÁLUNK biztonságban lesz!

Arra ébred, hogy egy félszerzet a szomszédja? Irritálja az állandó ételszag? A meghódított Norsca területeken kényelmes, biztonságos és olcsó telkek várják, akik már unják a banánt! Akciós árainkért érdeklődjön irodáinkban. K.O's Tours, a K.O's TV csoport tagja.

Mi az igazi férfi vágyálma? Kaland, veszély, nyitottság! Használjon Ön is Trolltampont! Felhelyezése mérete miatt elég nehéz, a benne levő baktériumok miatt veszélyes, és a nem megfelelő helyeket nyitott is!

Korpás a haja? Állandó viszkető és égető érzés van így a fejbőrén? Hívja Hóhérszolgálatunkat, akik gyorsan és hathatósan megszűntetik a viszkető érzést. Egy pillanatnyi fájdalomért cserébe egy életen át tartó viszketésmentes élményt nyújt szolgáltatásunk, keressen most!

- Ismét a stadionból jelentkezünk, ahol a csapatok felállnak a második félidőre. A kirúgás előtt ismét megverik szurkolóink a bírót, nehogy jól érezze magát, majd belekezdünk. A labda hamar megvan, és az ütősor is megindul előre. Az emberek térfelének felénél azonban kicsit megtorpan a zseb. Mad MAx legszebb napjaira emlékeztető mozdulattal rúgja ki a mellőle kicselező ember lábát, aki arccal zuhan a földre, és keményen megüti magát. Azért ez is csak sérülés, így megvan a kettő. Közben K.O-k is vannak ide is, oda is, így gyorsabban pörögnek az események, Max hibája miatt ismét megtorpan az akció, de az ogre ezúttal nem tudja leütni a labdást. Az ütősor szépen teljesít középen és a bal oldalon, ahol a támadást vezetjük, jobb oldalon viszont nem jutunk előrébb, az ottani ember rohamozók jól állják a sarat. Sikerül az ogrét is földre vinni, így elszakadunk a védőfaltól, és némi időhúzás is belefér már. Nagyon úgy néz ki, hogy nem tudnak már megállítani, úgyhogy lehet szabálytalankodni nyugodtan. Ezt kihasználva Lord Hirotama gyönyörű rúgással zúzza szét az egyik ember fogó combját, a veszteség meccset ezzel biztosan hozzuk - megérdemelten.  Sikerül egy kézből kézbe adással egészen közel jutni a végzónához, és ezúttal a zseb is jól fedez, már nincs semmi akadálya, hogy a gólt bevive eldöntsük a mérkőzést. A maradék időt a csapatok pihenésre használják fel, a napfénytől csillogó vértek miatt alig látják egymást a játékosok, csak oda ütnek, ahol valami fényes van, így hamar eltelik a maradék idő, és vége. Megérdemelt győzelem! Bár az elején az ember csapat tudott meglepetést okozni, a második félidőben már az történt a pálylán egyértelműen, amit akartunk, és pár apró megingástól eltekintve elmondhatjuk, hogy magabiztosan hoztuk a győzelmet. Megkérem szakkommentátorunkat, hogy szakítsa félbe egy picit napozását, és értékelje a mérkőzést szakmai szemmel.

- Nosss, ahogy sssszámítani lehetett, mindkét csapat futójátékra rendezkedett be, de az emberek nem tudták kompenzálni a Ssssszarvak erőfölényét, akik így kétssszer is áttörték ssszinte a teljes védelmet, és sssszereztek gólt. a Babzabálók becsülettel küzdöttek, de emberhátrányban essssélyük nem volt győzni, és már a döntetlen is bravúr lett volna tőlük. A TOP csapatok ellen ez a teljesítmény kevés lessssz mindkét gárdától, de az idény eleji formákat tekintve nem volt ez rossssz mérkőzés, a sssszurkolók élvezetessss, ütőssss meccset láthattak.

- Köszönöm, ezzel a rövid értékeléssel vége is mai közvetítésünknek, jó szórakozást kívánok további műsorainkhoz. Rögtön utánunk Jó ebédhez szól a nóta, a 100 tagú goblin zenekar kíséri a lustria vámpírok kórusát. Majd utána délutáni szórakoztató blokkunkban láthatják Xatsa, a pösze skink történetét, egy dokumentumfilmet a balzsamozás megszűntetésének eljárásairól, végül pedig a Hogyan törjük el egy elf lábát című harcművészeti magazinműsorunkat. Jó szórakozást!

 

Lássuk tényszerűen a mérkőzést. 430000-nyi támogatás állt a Babzabálók részére ebből vettek egy Bloodweiser lánykát - aminek nem vették hasznát. Húzott 6 (nem tudom miért nem hetet, mikor arról volt szó) előnykártyát, mind az 50k-s paklikból.

Kör 2 - goblin végzetbúvár, duplát pattan a labda kirúgásnál. Ezt kijátszotta, és hasznos is volt, hiszen elkobzással indulhatott rögtön az elején.

Kör 9 - labda közönség általi bedobásánál az első félidőben ő határozza, meg merre pattanjon. Ezt kijátszotta időben, de mivel a labda csak kirúgásokkor pattant ki, ezért semmi hasznát nem tudta venni.

Káró 6 - Akárhány extra lépést tehetett volna, csak a második után +1-gyel nő a célszám. Ezt nem játszotta ki, igazából olyan nagyon nem is volt taktikai lehetősége, ahol megpróbálhatta volna, oda nem merte megkockáztatni, vagy el is feledkezett róla, hogy ezt tudná használni.

Treff 8 - -1 erő módosító annak, aki egy mezőnél messzebbről rohamozza az emberét. Ezt simán bevethette volna A minotaurusz ellen, de valamiért nem játszotta ki, pedig ezzel kompenzálni tudta volna a szarvak módosítóit.

Pikk király - Trambulin csapda. Ezt kijátszotta, jókor is időzítette, így egy Gólt tudott szerezni, ezzel lett szoros a mérőzés tulajdonképpen.

Pikk 6 - Az ellenfél extrái csak 5 vagy 6-tal mennek. Nem játszotta ki, igazából egy extrát léptem az egész meccsen, azt is hatossal abszolváltuk, és abból lett az egyenlítés. Ha kijátssza, lehet nem vállaltam volna be az extrát, és akkor még egy köre lett volna, hogy esetleg megfogjon.

 

Így viszont csak 350-et használt el a 430-ból, tehát még egy kártyája lehetett volna, ami ki tudja mi lett volna. Így a kártyás rendszerben meg tudott szorongatni, az elején jól és jókor használta fel amit felhasznált, de maradtak benn neki hasznos lapjai, amivel akár még a döntetlen is meg lehetett volna, ha jókor játssza meg őket.

A kockadobásra nem lehetett panasz, a blokk-kockákkal kb. egyformán hibáztunk, a 6 oldalúakkal én valamivel szerencsésebbeket dobtam talán, de az által fölé így sem mentem.

Szólj hozzá!

Címkék: vérfoci bloodbowl hegyes szarvak káosz kupa babzabálók

A bejegyzés trackback címe:

https://bekelfek.blog.hu/api/trackback/id/tr441002592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása