BékElfek - A vérfoci legnemesebb Elfjei

Minden ami Vérfoci (BloodBowl). Kupaismertetések, csapatszereplések, esélylatolgatások és minden mi szem szájnak ingere :D

Friss hozzászólások

  • Bagameri_: Gratula! (2009.07.14. 10:26) A Menza és a különdíj
  • Torq: Szerintem is vicces csapat, és jó szórakozásnak ígérkezik. :) (2009.07.09. 15:02) BB verseny, Komárom, július 11-12
  • Torq: A második gólt a 2. félidő 6. körében szereztem, ezért volt neked 3 köröd még. És azért nem volt t... (2009.06.30. 20:24) Megroppantak az acélöklök...
  • Csemeric: Elméletileg holnap (kedden) 18:00 ill 18:30 környékén kerül megrendezésre a döntő. Érdeklődők talá... (2009.05.25. 22:47) Ismét az elődöntőben...
  • Mortifer: Sziasztok! Szepe! A nyáron ismét lesz egy kis BB-s hajcihő Komáromban! Riotnak már küldtem róla m... (2009.04.27. 07:27) Nem minden papsajt...

Felpörögtek az események...

2009.03.13. 02:12 szepe72

A Zappa Satdionban kedden a T.A.H.Ó.-k a Pincekulcs őrzőivel csaptak össze és egy fordulatos meccsen végül a döntetlen igazságosnak mondható. Szerdán a T.A.H.Ó.-k megszerezték első győzelmüket (2:1) a Hótorlasz ellen, amelynek beszámolója reméljük hamarosan olvasható lesz a hírportálukon. Csütörtök pedig igazi rangadót hozott, hiszen a két legmagasabb csapatértékű került egymással szembe, a Grom'Gol-i Zöldfülűek és a BékElfek.

A Káosz Kupa megnyeréséért bezsebelt összegből végre pótolhattuk Arisoil-t, akit a Warpatkányok agyonvertek, és leigazoltuk negyedik oroszlánharcosunkat Tasardur-t, így viszont csapatértékünk megugrott és összesen 100.000 értékben vásárolhattak a az Orkok maguknak támogatást, amit Bloodweiser lányokra költöttek (vicces, már akkor féltek, hogy az elfek sok sérülést okoznak :D

Sajnos a meccs előtt derült ki, hogy Elwoodnak és Elnarn-nak is kiújjult a sérülése, így ők a kispadról néztek farkasszemet Thorr-al, az ork mezőnyjátékossal, akinek bokasérülése jött elő az öltözőből kiszaladván.

Mi választunk és a támadást, a gyors gólszerzési lehetőséget részesítjük előnyben. Félelmetes kirúgással a pálya legsarkába érkezik a labda. Gandalf éppencsak eléri. Algor előreszalad, de a sprintje végén hasraesik. Hiába, megmutatkozik az előző mérkőzés óta eltelt hosszú idő. Az orkok támadásba lendülnek és Napoleont kitolják a közönség közé, majd a Troll egy pontos (!) passzal elhajítja a goblint, aki kitolja a nézők közé Gandalfot, aki bután néz az apró, de ronda szerzetre, miközben elejti a labdát, majd leül a kispadra Napoleon mellé. A közönség a térfelünk közepére dobja vissza a bőrt. Gonzalonak nem sikerül összeszednie, csak a harmadik körben veszi végre fel a labdát. De a harmadik kör egy gyönyörű rohammal kezdődik, amikor is Alfred kirohamozza az előző körben előrelopakodó GólRadir-ra tapadt orkot. Így Gonzalo (a végre felvett labdával) előreszalad, átpasszolja GolRadirnak, aki a TD vonalig meg se áll. Szokatlanul lassú gólt láthattunk, a harmadik körig kellett rá várni... Reméljük a következő meccsre már felpörögnek...

Rossz kirúgást követően az orkok kezébe pattan a labda, akik lassan araszolnak előre. Szépen tartják a zsebet, csak egyszer fér Napoleon a labdáshoz, de akkor csak tolni tud rajta egyet. Az orkok lassna haladnak, az elfek bölcsen hátrálnak. A félidő utolsó körében már csak egyetlen esélye maradt az ork vezetőedzőnek az egyenlítésre, ha a goblint a troll labdástól előredobja. Azonban elügyetlenkedik a dobást, így a goblin egy bődületes pattogásba kezd. Először a vendégjátkosukat, a Káosz-harcost teríti le, majd Gonzalót, majd egy ork mezőnyjátékost végezetül egy fekete ork blokkolót, majd annyira megviseli a pattogás, hogy KO-val repül a pályáról. Így marad az 1:0 a félidő végén.

Újra indul az orkroham a második félidőben, csakhogy a goblin ámokfutása miatt a véráztatta füvet fel kell takarítani, így az első kör csak erre megy el, a bíró a második körnél fúj először a sípjába, hogy indulhat a félidő. Az orkok edzője annyira megzavarodott a goblin ámokfutásától, hogy csak 10 játékost küldött fel a pályára. Érdekes lehetett a taktikai megbeszélés a szünetben az ork öltözőben, mert a troll a goblint az elf védősor elé vágja, hátha írtást rendez, mint egy tűzgolyó. Az eredmény felemásra sikeredett, mert a goblin igaz átgázolt Sahaalon és Enreonon, de a két elf mellett ismét a földre rogy a Káosz-harcos és egy ork mezőnyjátékos. Viszont most még megússza a goblin, de a feldühődött Alvin jól megrugdossa őt, súlyos sérülést okozva, de az ork gyógyító figyelme nem lankadt, így helyrepofozza a goblin fizimiskáját. Ettől viszont az orkok dühődtek fel és a 11-es számú mezőnyjátékosuk sok-sok segítséggel erőfölényből üti Alfrédot, és le is séríti. Szerencsére csak ezen a meccsen nem tud már pályára lépni, de a következőn újrariogatni fogja az ellent.

Lassan, de megállíthatatlanul halad előre az ork zseb, csak lassítani tudjuk az előrenyomulást az apró hátrálással, de a labdához képtelenség odaférni. Azonban ekkor az ork vezetőedző egy érdekes (és az eredmény szempontjából végzetes) döntésre szánja el magát és a dobót arra utasítja, hogy passzolja le a labdát a kisgoblinnak. A dobó ezen nagyon megsértődött, mert ők akart (és tudott volna könnyedén) besétálni a labdával, így mérgében földhözvágja a labdát, amely az elf lábak elé pattan a saját TD vonalunktól 3 lépésre. Egy gyors takarítás következik, a labda zónájában egyetlen ork se található, azonban hiába veszi fel Naldaln a labdát, ahhoz hogy egyetlen ork se tudjon közbenyúlni a passzba, amivel Alvinhoz akarja juttatni a labdát, egy extra lépést kell tennie... Ez nem az ő napja, elvéti és elejti a labdát estében. A bizonytalanságot kihasználva a kicsi goblin nekiiramodik, 5-öt cselez, egy zónában felveszi a labdát és szalad a gólvonal felé... De úgylátszik azért ő sincs vasból, mert már csak egy extra lépés választja el a mennybemeneteltől, amikor pofáraesik. A labda a közönség közé rerül, és bár egyforma létszámban látogattak ki a meccsre ork és elf drukkerek (94ezren) egy elfnek sikerült megkaparintani a labdát az ork szektorban és Alvin lábához dobja a labdát.

Alvin felveszi a labdát, majd GolRadir kezébe adja, aki akadálytalanul sétál be az orkok célzónájába, így 2:0 a BékElfeknek. Még 1-1 kör hátravan, de már érdemleges nem történik, bár az orkok a felezővonalon álló 3 szerencsétlen elf mezőnyjátékos jópárszor megpróbálták földbedöngölni, de nem sikerült nekik. A mérkőzés utolsó eseményeként Alvin rohamot intéz a goblin felé, de a sprintje nem jön össze és orrabukik.

A győzelem a drukkerek megelégedését is szolgálta, így szurkolófaktorunk eggyel emelkedett. Egyhangú választással pedig a mester-kettest beállító GolRadír lett a mérkőzés legjobbja, aki szintet is lépett így egy új jártasságra tehet szert.

Győzelemittasan szenderülhetünk álomba, kupagyőzteshez méltóan kezdtük e szezon győzelemmel, igaz többször látszódott, hogy van még szerepe az edzéseknek, mert a két kupa közötti szünetben egy kicsit berozsdásodtunk.

7 komment

Címkék: tahó alapszakasz vérfoci békelfek hótorlasz bloodbowl gromgol i zöldfülűek káosz kupa pincekulcs őrzői

A bejegyzés trackback címe:

https://bekelfek.blog.hu/api/trackback/id/tr26999320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Torq 2009.03.13. 10:12:05

A Békelfek szépen védekeztek, de nagy nagy szerencséjük volt, hogy nem döntetlen lett a mérkőzés. Nem is volt túl sok esemény a meccsen, inkább taktikai csata volt. A döntetlen szerintem 2 tényezőn bukott, az egyik, hogy az orkok elfelejtettek feltenni a kirúgás előtt egy játékost, így az egész támadásuk emberhátrányban ment végig, ki tudja mi lett volna ha ott van még egy ork - bár az elfek most elfesen védekeztek ellenük, nem volt sok lehetőség leütni őket. A másik momentum pedig a sok sok kockaújradobás, mert állandóan le lettek szórva az asztalról, vagy élén állt meg.

dózsagyörgy 2009.03.13. 11:06:05

Hú, de szép lehetett. Úgy látszik a döntő után lebaszta az edző az elfeket és összekapták magukat, hogy mutassanak valami szép játékot. :)

Monka. 2009.03.13. 11:42:10

@dózsagyörgy: Miért kellett volna összekapniuk magukat? Szépen teljesítettek ott is, úgy játszottak, ahogy elfeknek kell. Most is az elf taktika segített sokat. Nem volt ok a leb.....ra.

Bagameri_ 2009.03.13. 16:25:04

@Monka.: Olyan lassan játszottak, hogy elaludtak a nézők :)

Monka. 2009.03.13. 20:36:51

@Rum-cájsz: Lehet, hogy ez a taktika jön be. :) Most sem volt az az eget rengető izgalom, ellenben megint nyert. :D

szepe72 2009.03.14. 02:31:35

@Monka.: A részvétel a fontos, a győzelem, csak vele jár :D
süti beállítások módosítása